Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση αναμένεται παρουσιάσει ο καιρός με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι έντονες.
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες.

Από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, οι οποίες στη Θράκη και στην ανατολική νησιωτική χώρα, κατά περιόδους πιθανώς να είναι έντονες. Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν, περίπου 7 με 8 μποφόρ, ενώ σταδιακή εξασθένιση αναμένεται από το πρωί της Τετάρτης και από τα δυτικά.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες.

Newsroom ΔΟΛ