Έμεινε «στα κρύα» του… κρεβατιού

Ως «νίκη της κοινής λογικής» χαρακτηρίστηκε η έκβαση μιας περίεργης δικαστικής διαμάχης μεταξύ μιας εργαζόμενης και της εταιρείας της.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα από την Αυστραλία το 2007 πήγε επαγγελματικό ταξίδι και στο δωμάτιο του Μοτέλ, όπου διέμενε, έκανε σεξ. Ξαφνικά το φωτιστικό έπεσε από το ταβάνι πάνω σε αυτήν και τον σύντροφό της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να τραυματιστεί σοβαρά στη μύτη, στο στόμα και στο ένα δόντι. Η γυναίκα όμως ζήτησε αποζημίωση από την εταιρεία της, γιατί μπορεί να μην ήταν ακριβώς εργατικό ατύχημα, αλλά συνέβη όσο ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι!

Συγκεκριμένα, η δημόσια υπάλληλος, υποστηρίζει πως το συγκεκριμένο δωμάτιο της το είχε κλείσει ο εργοδότης της και πως πρέπει να πάρει αποζημίωση καθώς το ατύχημα πραγματοποιήθηκε ενώ εκείνη βρισκόταν σε επίσημη αποστολή.

Μετά από τέσσερα χρόνια δικαστικής διαμάχης με την εταιρεία, το Ανώτατο Δικαστήριο της Αυστραλίας έκρινε ότι η γυναίκα, της οποίας το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, το ατύχημά της δεν σχετιζόταν με την εργασία της όσο καιρό βρισκόταν στο επαγγελματικό ταξίδι και δεν δικαιολογείται αποζημίωση από την εταιρεία.
«Όταν οι συνθήκες του τραυματισμού αφορούν τον εργαζόμενο την ώρα που εργάζεται, το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν ο εργοδότης με οποιονδήποτε τρόπο έχει συμβάλλει στον τραυματισμό», ανέφερε το δικαστήριο, ενώ κατέληξε πως «σχετικά με τα γεγονότα της συγκεκριμένης υπόθεσης η πλειοψηφία έκρινε ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήταν “όχι”».

Να σημειωθεί πως το 2009 η γυναίκα είχε προσφύγει στο δικαστήριο, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημά της για αποζημίωση, κάτι που είχε εγείρει ερωτήματα για τις εργατικές αποζημιώσεις.

Πηγή:Neoskosmos.com