Βαφτίζουν «Αλέξανδρο» και «Αιγαίο»… ποικιλίες σπόρων στα Σκόπια!

Προκειμένου να «απαλλαγεί» από ονομασίες που θυμίζουν… Βουλγαρία, το υπουργείο Γεωργίας των Σκοπίων ξεκίνησε τη μετονομασία ποικιλιών σπόρων, δίνοντας τους ονόματα όπως «Αλέξανδρος», «Αιγαίο» κ.ά.

Η νέα προκλητική κίνηση των γειτόνων, προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Βούλγαρου υπουργού και νυν διευθυντή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείο της Σόφιας, Μποτζιντάρ Ντιμιτρόφ, ο οποίος μιλώντας στο βουλγαρικό πρακτορείο Φόκους, καυτηρίασε τις ενέργειες των Σκοπιανών.

«Δεν θα προσβληθώ εάν οι Σκοπιανοί βαφτίσουν μια νέα ποικιλία φυτών με το όνομά μου. Ας πούμε για ένα υψηλό γαϊδουράγκαθο, το οποίο χρησιμοποιείται στην ιατρική για διάφορα φάρμακα και ειδικά διεγερτικά για την συγκεκριμένη αρσενική δραστηριότητα» δήλωσε.

Σαφώς ενοχλημένος ο Βούλγαρος καθηγητής, που οι Σκοπιανοί αλλάζουν τις σήμερα ονομασίες των σπόρων, επεσήμανε πως έτσι ευνοούν τους Αλβανούς των Σκοπίων.
Συνεχίζοντας σε ειρωνικό τόνο, θα πει ότι τα δύο ελληνικά ονόματα που βάλανε στις ποικιλίες, το «Αλέξανδρος» και το «Αιγαίο», θα απομακρύνει αμέσως το… ελληνικό βέτο για την έναρξη των διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση.