Ελληνοαμερικανός εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος στην Νέα Υόρκη

Ένας ομογενής δημοτικός σύμβουλος, μία δικαστής  και ένας επανεκλεγείς οικονομικός ελεγκτής, είναι το κέρδος της ομογένειας Νέας Υόρκης από τις δημοτικές εκλογές, που ανέδειξαν νέο δήμαρχο της πόλης τον Δημοκρατικό Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Σε ό,τι αφορά τους ομογενείς, υποψηφίους, μετά την απόσυρση του Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος είχε συγκεντρώσει το 40% των προτιμήσεων στις προκριματικές για το χρήσμα του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου δημάρχου, ποσοστό που σε σύγκριση με το 24% του Λότα, προχθές, καταδεικνύει πως αν μη τι άλλο η επικράτηση του Μπλάσιο δεν θα ήταν “περίπατος” όπως αποδεικνύει το συντριπτικό ποσοστό του 74% που συγκέντρωσε ο Δημοκρατικός νέος Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σημαντική κρίνεται η επιτυχία του Κύπριου Κώστα Κωνσταντινίδη, που εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας.

Επίσης σημαντική είναι και η επικράτηση της Ντέμπορας Πούλου, που εκλέχτηκε δικαστής στο Οικογενειακό Δικαστήριο της Κομητείας Σάφολκ, καθώς και για του Γιώργου Μαραγκού που επανεκλέχτηκε για δεύτερη θητεία στο αξίωμα του οικονομικού ελεγκτή της κομητείας Νάσο του Λονγκ Αϊλαντ κερδίζοντας με 52,6%.

Επίσης, στις δημοστικές εκλογές  συμμετείχε και ο Τιμόθεος Θεοτοκάτος, που διεκδίκησε το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου της  4ης Περιφέρειας του Δήμου του Γιόνκερς και έχασε με μόνο 60
ψήφους. Ο κ. Θεοτοκάτος κέρδισε 1.185 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του Ντένις Σιέπερντ 1.245 ψήφους.  Στις εκλογές συμμετείχε και ο Κέρι Κατσόρχης, ο οποίος διεκδικούσε το αξίωμα του ανωτάτου δικαστή του Κουίνς, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου -σύμφωνα με τον “Εθνικό Κήρυκα” της Νέας Υόρκης- είναι ιστορικές για την Ομογένεια της Αστόριας διότι κατάφερε στο διάστημα των 13 ετών από την εκλογή του Μιχάλη Γιάνναρη να αναδείξει ομογενείς αιρετούς αντιπροσώπους στον Δήμο της Νέας Υόρκης και στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Ο κ. Κωνσταντινίδης υποσχέθηκε να εργαστεί σκληρά για τους εργαζόμενους, την μεσαία τάξη και τους μικροεπιχειρηματίες, οι οποίοι αποτελούν την σπονδυλική στήλη της συνοικίας στην
οποία μεγάλωσε και την οποία αγαπά. Επίσης, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ελληνική του κληρονομιά και τις κυπριακές του ρίζες.
Ο Μιχάλης Γιάνναρης και η Αραβέλλα Σιμωτά τον συνεχάρησαν για την επιτυχία του.

Μικρή συμμετοχή

Ωστόσο, από τα 4,6 εκατομμύρια των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων μόνο το 1,02 εκατομμύριο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα. Περίπου 752.000 Νεοϋορκέζοι ψήφισαν τον ντε Μπλάζιο —σε σύνολο 3,1 εκατομμυρίων Δημοκρατικών ψηφοφόρων— και 250.000 τον Λιότα, ενώ στην πόλη ζουν 451.000 εγγεγραμμένοι Ρεπουμπλικανοί.

Άλλες 24.000 ψηφοφόροι ψήφισαν ανεξάρτητους υποψήφιους, όπως τον Αντόλφο Κάριο που έλαβε 8.200 ψήφους ή ποσοστό 0,8%.

Ο ντε Μπλάζιο θα διαδεχτεί τον επί 12 χρόνια δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ και θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου.

Ποιός είναι

full-66645

Γέννημα θρέμμα του δημόσιου σχολείου της Αστόριας, ο Κωνσταντινίδης, και στη διάρκεια της θητείας του ως Δημοκρατικός επικεφαλής κι από νωρίς ακτιβιστής στο θέμα της Εκπαίδευσης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μητέρα του, η οποία ήταν πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και επικεφαλής του 30ού Τμήματος Σχολείων. Τη θυμάται να του λέει για το πόσο σημαντικό ήταν να προχωρήσει τις σπουδές του γιατί μόνον έτσι μπορεί κανείς να φτάσει ψηλότερα. Του έλεγε επίσης να μάχεται στο πλευρό των άλλων για μια καλύτερη παιδεία.

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι είναι «περήφανος που στέκεται στο πλευρό των γονιών και των ηγετών πολιτικών της κοινότητας μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά και ο Πίτερ Βαλόουν που προσπαθούν να κρατήσουν την Ακαδημία για τα χαρισματικά και ιδιαίτερων επιδόσεων παιδιά και τα Λύκεια Bryant and Long Island ανοικτά, καθώς εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος καιροφυλαχτεί να τα τσεκουρώσει».

Τα πέντε σημεία βελτίωσης των εγκαταστάσεων των δημόσιων σχολείων και της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος που παρουσίασε ο κ. Κωνσταντινίδης με πρώτο και πλέον άμεσο την κατάργηση των «τρέιλερ» είναι τα εξής:

Μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις για να έχουν περισσότερη και προσωπική προσοχή από τους δασκάλους τους.

Ενθάρρυνση στους γονείς για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Επένδυση στις σχολικές τάξεις με αναβαθμισμένη ηλεκτρονική τεχνολογία, και επιτάχυνση στο χτίσιμο νέων σχολείων για τις ανάγκες των οικογενειών.

Ως προς τη διαμάχη Ομοσπονδίας Δασκάλων και δημάρχου Μπλούμπεργκ, ο Κωνσταντινίδης ανέφερε: «Είμαι στο πλευρό των δασκάλων! Δεν ξέρω από πότε οι δάσκαλοι έγιναν εχθροί του Δήμου. Δεν πιστεύω ότι είναι! Τα μέλη της Ομοσπονδίας είναι αυτά ακριβώς τα πρόσωπα που μορφώνουν τα παιδιά μας κάθε μέρα».

Φωτογραφίες: Αριστερά ο κ. Κωνσταντινίδης με υποστηρικτές του κατά την προεκλογική καμπάνια.