Βράβευση για ομογενή ελληνόπουλα!

Εννέα Ελληνόπουλα της παροικίας του Σίδνεϊ κατόρθωσαν φέτος να συμπεριληφθούν στους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολουθούν γλωσσικά μαθήματα σε Κοινοτικά Σχολεία και βραβεύονται από το υπουργείο Παιδείας Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πρόκειται για θεσμό που εγκαινιάστηκε πριν από 22 χρόνια και τελεί υπό την αιγίδα του/της εκάστοτε υπουργού Παιδείας (NSW Minister’s Awards Excellence in Student Achievement- Community Languages Schools).

Στόχος είναι η προώθηση και ενθάρρυνση σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και φορείς για την διδασκαλία Κοινοτικών Γλωσσών στην Πολιτεία.
Βραβεία απονέμονται σε μαθητές/μαθήτριες του Δημοτικού και του Γυμνασίου. Περιλαμβάνουν αριστεία, υψηλούς επαίνους, επαίνους και εύφημες μνείες.
Από ομογενειακής πλευράς φέτος διακρίθηκαν:
Με υψηλό έπαινο (Highly Commended) στο Δημοτικό:
Αρτέμης Παπακώστας (Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ)
Με έπαινο (Commended) στο Γυμνάσιο:
Έβαν Ψηλοπάτης (Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ)
Ευαγγελία Καλλιόπη Tomic (Hellenic Centre for Language and Culture of Australia)
Με έπαινο (Commended) στο Δημοτικό:
Elle Andreopoulos (Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία-Κοινότητα Αγίου Γερασίμου Leichhardt)
Jaidyn-Michael Galanos (Hellenic Centre for Language and Culture of Australia)
Peter Geronikos (Hellenic Centre for Language and Culture of Australia)
Δημήτρης Καλλός (Ελληνική Ορθόδοξη Ενορία Κοινότητα Αγ. Νεκταρίου-Burwood)
Teo Plagisos (Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ)
Andrea Salapatas (Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ)

Οι μαθητές/μαθήτριες που έλαβαν Εύφημο Μνεία (Merit Award) θα πάρουν το βραβείο τους σε εκδηλώσεις που θα διοργανώσουν τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία φοιτούν.

Όπως ανακοινώθηκε στην τελετή απονομής που έγινε πρόσφατα σε αίθουσα του Πανεπιστημίου της ΝΝΟ, στην πολιτεία διδάσκονται τουλάχιστον 56 γλώσσες σε Κοινοτικά Σχολεία, αν και δεν αποκλείονται και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των σχολείων στα οποία φοιτούν μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν διακρίσεις.

Να σημειωθεί ότι στο 15μελές Συμβούλιο Σχολείων Κοινοτικών Γλωσσών (NSW Community Languages Schools) μετέχουν ως μέλη ο Μιχάλης Χριστοδούλου ΑΜ και η Mary Karras.

 

Neoskosmos.com