Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκου Γεροντόπουλου στην Υπουργική Σύνοδο ASEM

Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκου Γεροντόπουλου στην Υπουργική Σύνοδο ASEM (Νέο Δελχί, 11-12 Νοεμβρίου 2013)

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη διήμερη Υπουργική Σύνοδο του ASEM, που ξεκινάει στο Νέο Δελχί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013. Στη συνάντηση, που έχει ως θέμα της «Bridge to Partnership for Growth and Development», συμμετέχουν Υπουργοί Εξωτερικών από 48 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.
Κατά τη συμμετοχή της στη Σύνοδο, η ελληνική Αντιπροσωπεία θα εστιάσει το ενδιαφέρον της στους τομείς συνεργασίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της διαχείρισης φυσικών καταστροφών και της εκπαίδευσης και ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων.
Τη Δευτέρα ο Υφυπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια με θέμα «Αναζωογονώντας την ανάπτυξη» και την Τρίτη θα συμμετάσχει σε Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών, υπό περιορισμένη σύνθεση, πραγματοποιώντας παρέμβαση για το θέμα «Εξελίξεις στη Νότια Μεσόγειο. Δημοκρατική και κοινωνικοοικονομική μετάβαση».
Στο περιθώριο της συμμετοχής του στη Σύνοδο του ASEM, ο κ. Γεροντόπουλος θα έχει διμερείς επαφές και συζητήσεις με Υπουργούς και Υφυπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε