Συνεχίζεται για 10η εβδομάδα η απεργία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αγριεύει η κόντρα μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων Αθηνών και της κυβέρνησης με τους πρώτους να συνεχίζουν δυναμικά τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας. Την Παρασκευή, το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, μετά από την προσφυγή του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, όχι, όμως, και καταχρηστική, με αποτέλεσμα να μπορούν να εξαγγείλουν νέα απεργία με τα ίδια αιτήματα.

«Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζουμε τον απεργιακό μας αγώνα, όπως ακριβώς κάναμε επί 9 εβδομάδες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή της η Απεργιακή Επιτροπή Εργαζομένων (ΕΚΠΑ).

Ωστόσο, σήμερα αναμένεται να συνεδριάσουν εκ νέου, προκειμένου να εκτιμηθεί η περαιτέρω στάση τους.

Την ίδια στιγμή συνεδρίαζε η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου για να καταρτίσει το πρόγραμμα του εξαμήνου, με δεδομένο ότι τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα. Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καθώς διαφώνησαν μεταξύ τους μέλη της Συγκλήτου – έξω από τον χώρο της συνεδρίασης βρίσκονταν ομάδες φοιτητών ακροαριστερών παρατάξεων.

Πάντως, όπως ανέφεραν εκπρόσωποι του Ιδρύματος, το πρόγραμμα των εξετάσεων θα καταρτιστεί και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.