Ο πρώτος Έλληνας δημοτικός σύμβουλος της Νέας Υόρκης μιλάει για τη νίκη του

Η Ομόγενεια της Αμερικής για πρώτη φορά πανηγυρίζει την εκλογή Ελληνοαμερικανού δημοτικού συμβούλου στη Νέα Υόρκη. Πρόκειται για τον Κώστα Κωνσταντινίδη, ο οποίος μίλησε στο «ΠαρουσίαΖω» για την επιτυχία του.

Από τις 5 Νοεμβρίου ο Κώστας Κωνσταντινίδης (που δεν έκοψε το όνομα του κατά τα αμερικανικά ειωθότα, αλλά το κράτησε ολόκληρο: Costa Constantinides), κρατάει στα χέρια του τα ηνία της Αστόρια (δημοτικό διαμέρισμα District 22), καθώς εκλέχθηκε πανηγυρικά στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Είναι η περιοχή όπου διαμένουν πολλοί Έλληνες και έχει συνδεθεί με την ελληνική παροικία της Νέας Υόρκης στο πέρασμα των χρόνων. Κατόρθωσε να «σπάει» την παράδοση δεκαετιών που είχε η ιταλική οικογένεια Βαλόνε στην συγκεκριμένη θέση.

astoriaresults web 2013 11 06 q1 santucci slΟ κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος ήταν υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, απέσπασε το 65.6% των ψήφων, αφήνοντας πίσω του την υποψήφια του Πράσινου Κόμματος, Λιν Σερπ με 12.7% των ψήφων, τον Ρεπουμπλικάνο Ντάνιελ Πήτερσον με 11.1% και την Συντηρητική Ντανιέλ Ντε Στεφάνο με 7.9%

Περήφανος για τις ελληνικές ρίζες

astoriaresults all 2013 11 08 q1 billparry sl

Στην νικητήρια ομιλία του μπροστά σε πλήθος υποστηρικτών του, τόνισε:
«Είναι ιστορική στιγμή που γίνομαι ο πρώτος Έλληνας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαι περήφανος για τις ρίζες και την κληρονομιά μου!»

«Είμαι τρομερά συγκινημένος με την πίστη που έδειξαν οι άνθρωποι της Αστόρια σε μένα», δήλωσε στο «ΠαρουσιάΖω» ο κ. Κωνσταντινίδης και συνέχισε:
«Ανυπομονώ να ξεκινήσω να δουλεύω για τους ψηφοφόρους που μου ζήτησαν να τους εκπροσωπήσω στην κυβέρνηση της πόλης, να τους υποστηρίξω και να σιγουρευτώ ότι έχουν φωνή. Είμαι ενθουσιασμένος που θα πάω την Αστόρια ένα βήμα πιο μπροστά και θα δουλέψω για το προβλήματα που συζήτησα στην περιοδεία μου: καθαρούς και ασφαλείς δρόμους, ένα υγιέστερο περιβάλλον και ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης».

Μαζί με τον Γερουσιαστή της Πολιτείας, Μάικλ Γιάνναρη και την πρόεδρο της Συνέλευσης Αραβέλλα Σιμώτα, οι τρεις τους αναμένεται να δημιουργήσουν μια μοναδική ομάδα καθώς για πρώτη φορά και οι τρεις ηγέτες της Αστόρια μοιράζονται ελληνοαμερικανική κληρονομιά.Ο Κώστας Κωνσταντινίδης με τον Μάικλ Γιάνναρη και την Αραβέλλα Σιμώτα στη νικητήρια συγκέντρωση

Αναφορικά με την νίκη του Μπιλ Ντε Μπλάζιο για Δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου το 73% των ψήφων και είναι ο πρώτος Δημοκρατικός που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση ύστερα από 20 χρόνια, ο κ. Κωνσταντινίδης δηλώνει:

«Είναι τιμή μου να έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με Μπιλ Ντε Μπλάζιο, δήμαρχο πλέον της Νέας Υόρκης. Πιστεύω πως θα είναι ένας αληθινά προοδευτικός ηγέτης για την πόλη».

Ποιος είναι ο Κ. Κωνσταντινίδης

url
Ο Κώστας Κωνσταντινίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην περιοχή της Αστόρια, στη Νέα Υόρκη. Οι παππούδες του (my pappου and yiayia όπως τους αποκαλεί και ο ίδιος) μετανάστευσαν στην Αμερική από την Ασγάτα της Κύπρου, για να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους, για να πάνε ένα βήμα πιο μπροστά.
Ο ίδιος φοίτησε σε δημόσια σχολεία της Αστόρια, καθώς και στο William Cullen Bryant High School. Σύμφωνα με τον Νίκο Αλεξίου, επίσης ομογενή της Αστόρια και παιδικό του φίλο, από μικρό παιδί ο Κωνσταντινίδης έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική.
Στη συνέχεια αποφοίτησε με άριστα από το Queens College του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης με πτυχίο στις Πολιτικές Επιστήμες και την Ιστορία, ενώ αργότερα πήρε ντοκτορά στη Νομική (Juris Doctor), από την Νομική Σχολή Benjamin N. Cardozo της Νέας Υόρκης.
Ο κ. Κωνσταντινίδης ξεκίνησε την καριέρα του δουλεύοντας ως διαχειριστής λιανικών, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ώς διευθυντής των καταστημάτων «KB Toys», λέκτορας στο Queens College, αντιπρόεδρος της Συμμαχίας της πόλης του Long Island, πρόεδρος του Συλλόγου Δημοκρατικών του Κουίνς, καθώς και νομοθετικός διευθυντής του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Υόρκης. Αργότερα ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή αρχηγού του Γενικού Επιτελείου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης όπου και δουλεύει έως σήμερα.
Από το βιογραφικό του δεν λείπει η εκλογή του στον Σύλλογο Αστικής Κοινότητας της Αστόρια καθώς και στον Σύλλογο της Ασγάτα.

Συνέντευξη στο «ΠαρουσιάΖω»

Λίγο πριν την εκλογή του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, ο Κώστας Κωνσταντινίδης μίλησε στο «ΠαρουσιάΖω» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή της Αστόρια και με ποιον τρόπο θα προσπαθήσει να τα εξαλείψει ενώ παράλληλα επισήμανε πόσο σημαντικές είναι οι ελληνικές του ρίζες.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Κ. Κωνσταντίνίδη, με τις αναφορές του στην ελληνική κρίση, την ομοιότητα στα προβλήματα Ελλάδας – Νέας Υόρκης εδώ.

Ρεπορτάζ: Σοφία Παπαμαυρουδή

Πηγή: http://www.parousiazw.gr/nostos/1367-o-prwtos-ellinas-dimotikos-simvoulos-tis-neas-yorkis