Σε τυχόν νέες…διαρροές του ΠΑΣΟΚ ελπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την εξουσία

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου όταν μίλησε στο Τέξας για την προσήλωση του κόμματος του στην Ευρώπη και το ευρώ υποστήριξε χθες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM δίνοντας έτσι ένα τέλος στα περί εσωτερικής αντιπαράθεσης για το θέμα αυτό.

Ο εκπρόσωπος του Αριστερού Ρεύματος τόνισε ότι «Είχαμε δημοκρατία στο 4% και έχουμε και τώρα, που είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά δεν είμαστε κυβέρνηση. Από εκεί και πέρα, ο κ. Τσίπρας είπε αυτά που υποστηρίζει η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει και μία μειοψηφία που δεν τα υποστηρίζει», και συμπλήρωσε πως ο πρόεδρος του κόμματος «κινήθηκε στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου».

Η δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ήρθε μετά την γραπτή δήλωση του Μανώλη Γλέζου την περασμένη Κυριακή ο οποίος από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν θεώρησε ότι θα πρέπει να κλείσει το θέμα των εσωτερικών αντιπαραθέσεων πάνω στο οποίο η κυβέρνηση έχρισε την επιχειρηματολογία της για να αντιμετωπίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου μετά και από αυτή την εξέλιξη ετοιμάζει τα επόμενα βήματα της προκειμένου να συντηρήσει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Με δεδομένο ότι τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν κρατήσει επιφυλακτική στάση απέναντι στην κυβέρνηση Σαμαρά λέγοντας ότι καταψηφίζουν την πρόταση μομφής χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δίνουν και λευκή επιταγή προς τον Αντ. Σαμαρά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύουν να ζητούν ονομαστικές ψηφοφορίες για όλα τα νομοσχέδια που θα φτάσουν στην Βουλή.

Έτσι το επόμενο διάστημα και με αφορμή την φορολογία των ακινήτων τους  πλειστηριασμούς  πρώτης κατοικίας και τον προϋπολογισμό αναμένεται η κοινοβουλευτική διαδικασία να πάρει φωτιά.

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι σε κάποια από αυτές τις διαδικασίες δεν αποκλείεται να συμβεί το ατύχημα για το οποίο γίνεται λόγος εδώ και πολύ καιρό…

Άλλωστε ούτε την Θεοδώρα Τζάκρη περίμεναν ότι θα τους κουνήσει το μαντήλι και όμως αυτή το έκανε…

πηγή: newpost.gr

(ΡΗΡ, προσθήκη)

<<Ακριβώς, η μειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ “που δεν υποστηρίζει” όσα είπε στο Τέξας των ΗΠΑ περί Ευρώ ο κ. Αλέξης Τσίπρας, γιατί θεωρείται ότι δεν θα αντιδράσει όταν το θεωρήσει αναγκαίο; Μόνον οι τέσσερις του ΠΑΣΟΚ είναι “επίφοβοι” να κάνουν ανταρσία;>> Το ερώτημα αυτό έθεταν χθες στην ΡΗΡ στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και πρόσθεταν πως, <<σε κάθε περίπτωση, ευκολότερα βρίσκεις την “κοινή συνισταμένη σε ένα νομοσχέδιο από του να “γεφυρώσεις” ένα χάσμα στην θεμελιακή πολιτική ενός κόμματος>>…