Έρχονται “ράμπο” σε Μετρό και ΗΣΑΠ/Νέοι σταθμοί μετρό στα σχέδια

Τη δημιουργία «Σώματος Ασφαλείας Μεταφορών» στα μέσα σταθερής τροχιάς εξετάζει το υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Με αφορμή τη σύλληψη μεγάλης σπείρας που διοχέτευε στην αγορά πλαστά εισιτήρια, προτίθεται να συνεργαστεί με ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας για τη μείωση των πλαστών εισιτηρίων.

Μάλιστα έχουν κατατεθεί εισηγήσεις για τη σύσταση «Σώματος Ασφάλειας Μεταφορών», το οποίο θα έχει αρμοδιότητα, πέρα από την πάταξη του φαινομένου των πλαστών εισιτηρίων, τη φύλαξη αμαξοστασίων και την αποτροπή μικροκλοπών οι οποίες εκδηλώνονται κυρίως σε Μετρό και Ηλεκτρικό. Πάντως οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες εκφράζουν ανησυχίες μήπως οι security επεκταθούν και στον έλεγχο των εισιτηρίων!

Πηγή: newmoney.gr

—————————————————————————————————————————————————————————–

Νέοι σταθμοί μετρό στα σχέδια

Οι επεκτάσεις του Μετρό είναι το επόμενο μεγάλο έργο που δρομολογεί το υπουργείο Υποδομών, έργο που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Αυτό συζητήθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον πρόεδρο της ΕτεΠ Βέρνερ Χόγιερ.

Σε πρώτη προτεραιότητα φαίνεται να βρίσκεται η Γραμμή 4, η οποία θα συνδέει το Άλσος Βεΐκου έως τον Ευαγγελισμό, στην πλήρη ανάπτυξή της θα περιλαμβάνει 29 σταθμούς, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός θα ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ.