Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα παιδεραστίας

Συνολικά 348 άτομα – μεταξύ των οποίων κληρικοί, εκπαιδευτικοί, γιατροί, νοσοκόμοι και μέλη ανάδοχων οικογενειών- συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης διεθνούς κυκλώματος παιδεραστίας, μετά από έρευνα που διήρκεσε τρία χρόνια και αφορούσε 50 χώρες.

Συγκεκριμένα, 108 άτομα έχουν συλληφθεί στον Καναδά, 76 στις Ηνωμένες Πολιτείες και 164 σε άλλες χώρες, ανάμεσά τους η Σουηδία, η Νορβηγία, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Νότια Αφρική, σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε το 2010, η αστυνομία συνέλαβε τον περασμένο Μάιο κάτοικο του Τορόντο που φέρεται ως «εγκέφαλος» του δικτύου και κατηγορείται ότι διακινούσε οπτικό υλικό παιδεραστίας.

Η επιθεωρητής Τζοάνα Μπίβεν-Ντεζαρντέν εξήγησε ότι τον Οκτώβριο 2010 η υπηρεσία κατά της σεξουαλικής εκμετάλλεσυης των παιδιών ήρθε σε επαφή «με έναν άνδρα στο Ιντερνετ που αναρτούσε εικόνες μικρών παιδιών θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης».
Συνολικά, 386 παιδιά γλίτωσαν τη σεξουαλική εκμετάλλευση, όμως η ζωή τους έχει για πάντα σημαδευτεί, δήλωσε ο υπαστυνόμος Τζέραλντ Φάρελ.

Ο 42χρονος Καναδός φερόμενος ως επικεφαλής του δικτύου αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη δημιουργία ιστότοπου μέσω του οποίου πουλούσε ή πρόβαλλε φωτογραφίες ή ταινίες όπου ενήλικοι επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις με παιδιά. Κατηγορείται επίσης για την σεξουαλική κακοποίηση συγγενικού του παιδιού.

«Οι αστυνομικοί βρήκαν εκατοντάδες χιλιάδες εικόνες και βίντεο που δείχνουν τρομακτικές σεξουαλικές πράξεις εναντίον πολύ μικρών παιδιών», δήλωσε η Τζοάνα Μπίβεν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου.
Η αστυνομία αποκάλυψε ότι ο κατηγορούμενος πλήρωνε ενήλικους για να κινηματογραφούν στην ανατολική Ευρώπη σκηνές παιδεραστίας πριν τις ανεβάσει στον ιστότοπό του.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο αναπληρωτής επιθεωρητής της υπηρεσίας κατά της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών Τζέραλντ Ο΄Φάρελ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα παραδείγματα συλληφθέντων στην υπόθεση της παιδεραστίας, όπως ένας δικηγόρος που εργαζόταν επίσης ως προπονητής σε ομάδα μπέιζμπολ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον και ο οποίος παραδέχθηκε ότι έχει γυρίσει περισσότερες από 500 βιντεοταινίες με παιδιά κάτω των 16 ετών. Αναφέρθηκε επίσης στις περιπτώσεις ενός νηπιαγωγού, ο οποίος εργάσθηκε την Ιαπωνία και παραδέχθηκε την ενοχή του για την παραγωγή υλικού παιδεραστίας και ενός αξιωματικού της αστυνομίας του Τέξας.

Πηγές ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο