Γιγαντιαίος σκουπιδότοπος η Μαδρίτη μετά από 11 μέρες απεργίας των οδοκαθαριστών – ΦΩΤΟ

Η απεργία των οδοκαθαριστών φαίνεται πως οδεύει προς τη λήξη της στη Μαδρίτη αφού υπήρξε μία προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των συνδικάτων και των ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες εξασφαλίζουν τον καθαρισμό των οδών και των κήπων της πόλης που τα σκουπίδια σχηματίζουνουν βουνά έπειτα από 11 ημέρες απεργίας.

Αυτή η προκαταρκτική συμφωνία θα πρέπει να επικυρωθεί εντός της ημέρας από τα δύο μέρη και στη συνέχεια από τους εργαζόμενους, πριν ανακοινωθεί η λήξη της απεργιακής κινητοποίησης.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Δεν θα υπάρξουν “ούτε απολύσεις ούτε μειώσεις μισθών”, διαβεβαίωσε σήμερα ο Χουάν Κάρλος ντελ Ρίο, εκπρόσωπος του συνδικάτου UGT.

Οι οδοκαθαριστές πραγματοποιούν απεργάι επ’ αόριστον εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει την κατάργηση περίπου 1.100 θέσεων εργασίας και μείωση μισθών ως και κατά 40%

Οι υπηρεσίες καθαρισμού των οδών και των κήπων αυτής της πόλης των 3,2 εκατομμυρίων κατοίκων πραγματοποιούν από τις 5 Νοεμβρίου απεργία επ’ αόριστον εναντίον ενός σχεδίου που προβλέπει την κατάργηση περίπου 1.100 θέσεων εργασίας από σχεδόν 7.000, οι οποίες θα προστεθούν στις 350 που καταργήθηκαν ήδη τον Αύγουστο. Το σχέδιο προέβλεπε επίσης μείωση μισθών ως και κατά 40%.

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η δήμαρχος της πρωτεύουσας Άνα Μποτέγια, η οποία επικρίνεται από την αντιπολίτευση για την αδράνειά της, έθεσε την Τετάρτη στα μέρη προθεσμία ως το βράδυ της Παρασκευής για να καταλήξουν σε μια συμφωνία, διαφορετικά απείλησε πως θα χρέωνε στις ιδιωτικές επιχειρήσεις το κόστος του καθαρισμού των δρόμων από μια δημόσια επιχείρηση.

Οι δρόμοι της Μαδρίτης μετατράπηκαν σε γιγαντιαίο σκουπιδοτενεκέ

Η απεργία αυτή, η οποία δεν αφορά τους εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων, έχει μετατρέψει τους δρόμους της Μαδρίτης σε γιγάντιο σκουπιδοτενεκέ, καθώς είναι γεμάτοι με βρώμικα χαρτιά και άλλα σκουπίδια και τα δοχεία απορριμμάτων ξεχειλίζουν στους δρόμους.

newsit.gr