Ο Τέλιος της 17Ν αποφυλακίσθηκε και προσέφυγε στο ΣτΕ για να ακυρωθεί η απόλυσή του από το Δημόσιο

Απέρριψε το ΣτΕ την προσφυγή του Κωνσταντίνου Τέλιου που είχε ζητήσει να επιστρέψει στο Δημόσιο και να εργαστεί ως δάσκαλος!

Ο Κωνσταντίνος Τέλιος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών για συμμετοχή σε ληστεία και δολοφονία στο πλαίσιο της δράσης της 17Ν της οποίας υπήρξε μέλος τουλάχιστον από τον 1988 έως το 1992.

Στον Κωνσταντίνο Τέλιο, ο οποίος έχει ήδη αποφυλακισθεί με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, το πειθαρχικό συμβούλιο του Νομού Ρεθύμνου τον Σεπτέμβριο του 2003 επέβαλε την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης.

Το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο, αφού ενημερώθηκε για τα ποινικά αδικήματα που έχουν ασκηθεί σε βάρος του και την καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, έκρινε τον Οκτώβριο του 2005 ότι Κωνσταντίνος Τέλιος υπέπεσε στα πειθαρχικά παραπτώματα «της παράβασης καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα ή άλλους ποινικούς νόμους και της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο διαγωγή εκτός υπηρεσίας».

Στη συνέχεια ο Κωνσταντίνος Τέλιος προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την ακύρωση της απόλυσης του. Οι σύμβουλοι Επικρατείας μελέτησαν την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με την οποία ο Κωνσταντίνος Τέλιος από το 1988 εντάχθηκε «στην εγκληματική οργάνωση «17 Ν» μέχρι δε και το έτος 1992 συμμετείχε σε εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης», ενώ «μετά το 1992 δεν μετείχε σε καμία ενέργεια της οργάνωσης, ούτε είχε επαφές με τους πρώην «συντρόφους του».

Πηγή:  iefimerida.gr