Νάνος Βαλαωρίτης: Ακούω ωραίους λόγους από Τσίπρα-Αλαβάνο, αλλά μιλούν για μία χώρα που δεν υπάρχει

Το ξεκάθαρο μήνυμα πως η Ελλάδα δεν έχει κανένα περιθώριο για εμφύλιο, καθώς «η εποχή είναι πολύ κομματιασμένη» έστειλε ο Νάνος Βαλαωρίτης. Ο ποιητής και συγγραφέας, αναφέρθηκε στους «ωραίους λόγους» του Αλέξη Τσίπρα και του Αλέκου Αλαβάνου, συμπληρώνοντας όμως πως «δεν έχουν οργανική σχέση με την πραγματικότητα», ενώ μίλησε και για το «μαύρο σύννεφο της Τρόικα».

Αναφερόμενος στη δολοφονική επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο- σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής»- ο Νάνος Βαλαωρίτης επεσήμανε πως «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εμφύλιο στην Ελλάδα, γιατί η εποχή είναι ήδη πολύ κομματιασμένη. Είναι όμως πολύ εντυπωσιακό ότι το ανθρώπινο στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας αναδείχθηκε άμεσα».

Παράλληλα, ο 92χρονος ποιητής εξήρε την αντίδραση των γονιών των δύο δολοφονηθέντων παιδιών και του τραυματία, καθώς «ξέφυγε από τα περιορισμένα όρια και έκανε όλους τους γονείς στην Ελλάδα να σκεφτούν σαν συνάνθρωποι και σαν Ελληνες».

Σε ερώτηση για το αν κατά τη γνώμη του υπάρχει πολιτικός που προσπαθεί να πει την αλήθεια, απάντησε: «Ακούω καμιά φορά ωραίους λόγους από τον Τσίπρα ή τον Αλαβάνο. Λένε κάποια σωστά πράγματα, αλλά αυτά δεν έχουν οργανική σχέση με την πραγματικότητα. Είναι σαν να μιλάνε για μία χώρα η οποία δεν υπάρχει. Ο λαός μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν υπάρχει αυτό που κάνει μία χώρα να είναι μία οργανωμένη οντότητα. Η Ελλάδα δεν ξέρουμε πού ξεκινάει και πού σταματάει, αυτό είναι τρομερό δίλημμα και για αυτό δεν υπάρχει πνευματική ζωή όπως υπάρχει στις άλλες χώρες. Δεν υπάρχει κριτικό επίπεδο σκέψης».

Ακόμη, ο κ. Βαλαωρίτης χαρακτήρισε την Τρόικα ένα «μαύρο σύννεφο το οποίο μας έχει σκεπάσει» και μίλησε για το δικαίωμα που στέρησε η Γερμανία από την Ελλάδα. «Φταίμε για ορισμένα πράγματα, αλλά αυτά που μας έκαναν είναι απαράδεκτα. Υποστηρίζω την εθνότητα και όχι την εθνικότητα της Ελλάδας. Το δικαίωμα της εθνότητας να υπάρξει επί ίσοις όροις στην Ευρώπη, αυτό που μας αφαίρεσαν οι Γερμανοί, με αυτή την τρομακτική επίθεση που μας έκαναν ότι δήθεν ένας απατεώνας έχει μπει στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε στο «Βήμα».

Πηγή: iefimerida.gr