Σε εξέλιξη η πορεία στην αμερικανική πρεσβεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Ξεκίνησε πριν από λίγο η πορεία από το Πολυτεχνείο προς την αμερικανική πρεσβεία, με την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι πύλες στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου έκλεισαν στη 1 το μεσημέρι.

Με απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. έχουν κλείσει οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα», «Ευαγγελισμός», «Μέγαρο Μουσικής» και «Αμπελόκηποι».

Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, λόγω έκτακτων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Οι τροποποιήσεις ισχύουν μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Περίπου 7.000 αστυνομικοί είναι επί ποδός, ενώ σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται η αμερικάνικη πρεσβεία, η Βουλή, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Ραδιομέγαρο της Αγ.Παρασκευής, καθώς και γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Το δόγμα για μια ακόμα φορά είναι της μηδενικής ανοχής, αλλά και των προληπτικών προσαγωγών.

Εκδηλώσεις και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία προς το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται να ξεκινήσει μετά τις 5:30 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη. Από το πρωί εκατοντάδες άτομα προσέρχονται στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ για να αποτίσουν φόρο τιμής σους αγωνιστές της εξέγερσης.

Σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα μπροστά από το Πολυτεχνείο καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών, ενώ μισή ώρα αργότερα στο ίδιο σημείο είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων.

Ξεχωριστή πορεία έχει προγραμματίσει η Αντιεξουσιαστική Κίνηση η οποία απευθύνει κάλεσμα για τις 5 το απόγευμα στην Καμάρα.

Παράλληλα, πορεία η οποία θα καταλήξει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ, όπου θα ακολουθήσει μουσική συναυλία, θα πραγματοποιήσουν απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Αποκλεισμένο θα είναι μετά το μεσημέρι όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ επί ποδός βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ