Ετοιμάζεται επιστράτευση για τους διοικητικούς των πανεπιστημίων-Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος

Αρβανιτόπουλος : Αν δεν σταματήσουν θα παρέμβουν οι αρχές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων  των πανεπιστημιακών σχολών της Αθήνας,  αφήνει πλέον η ηγεσία του υπουργείου  Παιδείας , μετά την  κήρυξη των   δύο  48ωρων απεργιών από την πλευρά τους.  Παράλληλα , δεν αποκλείεται η αστυνομική παρέμβαση σε περίπτωση που οι απεργοί καταλάβουν τα γραφεία τους .  Πληροφορίες του  parapolitika.gr  αναφέρουν  ότι εξετάζεται ακόμη και η περίπτωση να αναλάβουν τη γραμματειακή  υποστήριξη των σχολών  υπάλληλοι  άλλων  υπηρεσιών έως ότου ολοκληρωθούν οι εγγραφές των  νέων φοιτητών και τα υπόλοιπα διαδικαστικά του εξαμήνου.  Το μήνυμα  Αρβανιτόπουλου είναι σαφές: “Αν δεν σταματήσουν τώρα θα εφαρμοστεί  ο  νόμος”.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το In,gr, σύσσωμη παραιτήθηκε σήμερα, Δευτέρα, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος για παράταση των κινητοποιήσεών τους.

Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση τα μέλη της Συγκλήτου του Ιδρύματος παρέδωσαν τις παραιτήσεις τους στον πρύτανη Θεοδόση Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, αιτία για την παραίτηση των μελών της Συγκλήτου του Ιδρύματος, ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και ο φόβος επέμβασης της Αστυνομίας στα κτίρια του πανεπιστημίου τις επόμενες ημέρες και εφόσον η απεργία συνεχισθεί.

Ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών αποφάσισε να παρατείνει τις κινητοποιήσεις προχωρώντας σε δύο ακόμη 48ωρες απεργίες ως το τέλος της εβδομάδας.

Parapolitika.gr-In.gr