Συναγερμός στο Παρίσι! Άνδρας γυρνάει με μια καραμπίνα και πυροβολεί! Έκκληση της αστυνομίας στους πολίτες να μην κυκλοφορούν έξω!

– Συναγερμός έχει σημάνει στο Παρίσι, όπου ένοπλος έχει σπείρει τον τρόμο
– Ο άνδρας αυτός μετά την εισβολή στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν φωτογράφο, άνοιξε πυρ και έξω από τα γραφεία της Societe Generale
–  Eίχε πάρει όμηρο και έναν οδηγό αλλά τον απελευθέρωσε
– Ελικόπτερο της αστυνομίας παρακολουθεί τις κινήσεις του
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ένοπλος άνοιξε πυρ έξω από τα κεντρικά γραφεία της γαλλικής τράπεζας Société Générale στην επιχειρηματική συνοικία La Defense του δυτικού Παρισιού τη Δευτέρα, σύμφωνα με εκπρόσωπο …
της τράπεζας, η οποία συμπλήρωσε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
«Επιβεβαιώνω ότι πράγματι άνδρας άνοιξε πυρ. Δεν υπήρξε κανένας τραυματίας. Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και εξετάζει την υπόθεση»,  δήλωσε η εκπρόσωπος του τραπεζικού ομίλου στο πρακτορείο Reuters.
Το περιστατικό ακολουθεί αντίστοιχη επίθεση με πυροβόλο όπλο στα κεντρικά γραφεία της εφημερίδας Libération στη γαλλική πρωτεύουσα, με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και να έχει αναπτύξει δυνάμεις της στα γραφεία και άλλων μεγάλων οργανισμών ενημέρωσης στο Παρίσι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ,

Ένας άνδρας οπλισμένος με επαναληπτική καραμπίνα τραυμάτισε σοβαρά ένα φωτογράφο στο χώρο υποδοχής της εφημερίδας Liberation πριν διαφύγει. Ένα παρόμοιο επεισόδιο χωρίς θύματα είχε συμβεί την Παρασκευή στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

Αστυνομικοί αναπτύχθηκαν μπροστά από τις έδρες των μεγάλων μέσων ενημέρωσης στο Παρίσι λίγη ώρα μετά το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς.

Όμως, πιθανότατα ο ίδιος άνδρας άνοιξε πυρ και έξω από τα γραφεία της Société Générale στην Ντεφάνς.
Την είδηση μετέδωσε το France 2. Και από εκεί ο ένοπλος έφυγε σαν κύριος και μάλιστα πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε πάρει έναν άνδρα όμηρο και κατευθυνόταν στα Ηλύσια Πεδία!

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ αλλά και το BBC ελικόπτερο της αστυνομίας τον έχει εντοπίσει και παρακολουθεί τις κινήσεις του.

Αστυνομικοί έξω από το FRANCE3
Αστυνομικοί έξω από το FRANCE3

Οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στον δρόμους του κέντρου του Παρισιού.

Το χρονικό της επίθεσης

Στις 10:15 τοπική ώρα, ένας ένοπλος μπήκε στα γραφεία της εφημερίδας Liberation, στο Παρίσι κοντά στην Place de la Republique στα ανατολικά της πόλης.

Πυροβόλησε 2 φορές με μια καραμπίνα τραυματίζοντας έναν 27χρονο φωτογράφο στον θώρακα και στο χέρι.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες είναι περίπου 40 ετών και φορούσε καπέλο και αδιάχβροχο. Δεν είπε κουβέντα.

Δυο ώρες αργότερα, η τράπεζα Societe Generale επιβεβαίωσε ότι ένοπλος άρχισε να πυροβολεί έξω από τα κεντρικά της γραφεία στην περιοχή Ντεφάνς.

Σύμφωνα με την Liberation, o φωτογράφος που δέχθηκε τα πυρά του ενόπλου είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε εντολή να χρησιμοποιηθούν όλα τα μέσα για να συλληφθεί ο δράστης.

Στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς έκανε λόγο για “πολεμική σκηνή” στο χώρο υποδοχής της Λιμπερασιόν μετά τους πυροβολισμούς, για μια “πολύ μεγάλη βία” που δεν έχει “καμιά σχέση με τη δημοκρατία”.
“Ο δράστης διαφεύγει, αντιπροσωπεύει έναν αληθινό κίνδυνο”, δήλωσε ο υπουργός μπροστά από την έδρα της εφημερίδας, και “θα κάνουμε τα πάντα για να τον συλλάβουμε”.

Μια περίμετρος ασφαλείας δημιουργήθηκε γύρω από την έδρα της Λιμπερασιόν, η πρόσβαση στην οποία έχει αποκλειστεί.

Την περασμένη Παρασκευή, ένας ένοπλος είχε εισβάλει στα γραφεία του ενημερωτικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV και είχε απειλήσει το προσωπικό του, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Ερωτηθείς αν επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο, ο υπουργός Εσωτερικών δεν απάντησε. “Θα εξετασθούν όλα τα στοιχεία”, δήλωσε.

Τα MME “Le Parisien”, “Le Monde”, “Les Echos”, “Le Figaro” και “Europe1” γνωστοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στα γραφεία τους.

Το πρωί της Παρασκευής, ο ένοπλος που είχε εισβάλει στην έδρα του BFMTV στο Παρίσι είχε απειλήσει τον ένα από τους αρχισυντάκτες του οπλίζοντας την επαναληπτική καραμπίνα του και λέγοντάς του, “την επόμενη φορά δεν θα μου ξεφύγετε”.
“Όταν μπαίνει κάποιος με τουφέκι σε μια εφημερίδα, αυτό είναι πολύ σοβαρό σε μια δημοκρατία, όποια κι αν είναι η ψυχική κατάσταση του προσώπου αυτού”, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής έκδοσης της Λιμπερασιόν Νικολά Ντεμοράν.

Πηγή: NewsIt.gr