Δυο νεκροί από έκρηξη σε διυλιστήριο στην Αμβέρσα

Δυο εργαζόμενοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο αγνοούνται μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε διυλιστήριο της πετρελαϊκής εταιρείας Total στην Αμβέρσα του Βελγίου, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του λιμένος Άνικ Νιρξ.

Δύο εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε διυλιστήριο της εταιρείας Total στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο, όπως ανακοίνωσε ο πετρελαϊκός όμιλος. Λόγω της έκρηξης κρίθηκε αναγκαίο να εκκενωθεί το εργοστάσιο και να διακόψει τη λειτουργία της μια μονάδα παραγωγής βενζίνης.

“Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα σύστημα ατμού”, αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας ότι διακόπηκε η λειτουργία της μονάδας και διαβεβαιώνοντας ότι “δεν υπάρχει κάποια διαρροή στο περιβάλλον”.

Η έκρηξη δεν προκάλεσε πυρκαγιά και, σύμφωνα πάντα με την Total, η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του λιμένος της Αμβέρσας είχε κάνει λόγο για έναν νεκρό και δύο αγνοούμενους. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι νεκροί είναι δύο ενώ ο τρίτος εργαζόμενος, που είχε χαρακτηριστεί αγνοούμενος, βρέθηκε σώος.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Γκαζέτ φαν Αντβέρπερν, ένας ατμοστρόβιλος της μονάδας παρουσίαζε προβλήματα εδώ και αρκετές ημέρες και είχε κληθεί μια εταιρεία που συνεργάζεται με την Total για να επιδιορθώσει τη βλάβη.

Το συγκεκριμένο διυλιστήριο είναι το μεγαλύτερο που διαθέτει η Total και το τρίτο σε μέγεθος σε όλη την Ευρώπη. Σε ετήσια βάση επεξεργάζεται 17 εκατομμύρια τόνους αργού.

NewsIt.gr