Η ΕΛΛΑΔΑ στο Μουντιάλ στην Βραζιλία!

 

– Την πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας πανηγυρίζει η Ελλάδα μετά το 1-1 με την Ρουμανία στο Βουκουρέστι
– Ο Κώστας Μήτρογλου “πυροβόλησε” ξανά τους Ρουμάνους που ισοφάρισαν με απίθανο αυτογκόλ του Τοροσίδη, αλλά με συνολικό σκορ 4-2 έμειναν σπίτι τους
– “Λίγοι” οι Ρουμάνοι που αποδοκίμασαν έντονα τον εθνικό ύμνο, πετούσαν συνεχώς κροτίδες και τραυμάτισαν τον Παπασταθόπουλο με κέρμα
– Για την τρίτη φορά στην ιστορία της η ελληνική ομάδα θα πάει σε Παγκόσμιο Κύπελλο
– Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο Βουκουρέστι και όπου υπάρχουν Έλληνες για την μεγάλη επιτυχία της Εθνικής
-Στις 6 Δεκεμβρίου η κλήρωση των ομίλων του Μουντιάλ

Τυπική διαδικασία αποδείχθηκε για την εθνική Ελλάδας η ρεβάνς στο Βουκουρέστι, αφού οι διεθνείς σφράγισαν το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, μετά την ισοπαλία με 1-1 κόντρα στη Ρουμανία. Ο Μήτρογλου το γκολ για την Ελλάδα, με απίθανο αυτογκόλ η ισοφάριση από τους Ρουμάνους.

Καθαρά και χωρίς κανένα πρόβλημα η Εθνική πήρε τα μπαράζ με ισοπαλία μέσα στην Ρουμανία από αυτογκόλ που μπαίνει κάθε… εκατό χρόνια και με το οποίο μας ισοφάρισαν χωρίς να κάνουν ούτε… μισή ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο! Μεγάλος πρωταγωνιστής και των δυο παιχνιδιών στο μπαράζ ο Κώστας Μήτρογλου. Παικταράς κλάσης, καθάρισε σχεδόν μόνος του την Ρουμανία.
Κορυφαίοι της βραδιάς μετά τον Μήτρογλου; Χολέμπας και Σαμαράς

Πηγή: NewsIt.gr

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

BINTEO-H «τρελή» πτήση της Εθνικής

Δεν θα μπορούσε να μην είναι από τις ομορφότερες πτήσεις με την εθνική ομάδα. Κάθε φορά, κάθε ταξίδι είναι διαφορετικό. Πάντα κάτι μένει. Δεν έχει να κάνει με τη νίκη. Ούτε με το αποτέλεσμα, αλλά με όσα ζεις, μαθαίνεις και ρουφάς σαν εμπειρίες ζωής με αυτή την εθνική ομάδα.

Προκριματικά, τελικές φάσεις και τώρα Βραζιλία. Το Παγκόσμιο Κύπελλο φιλοξενείται σπίτι του και η Ελλάδα θα είναι εκεί. Για αυτό και μόνο η πτήση 4781 από το Βουκουρέστι στην Αθήνα , περιελάμβανε όλα αυτά που εδώ και μια δεκαετία ζει, κερδίζει και χαρίζει η εθνική ποδοσφαίρου.

Σαμπάνιες και αποθέωση

Οι πανηγυρισμοί συνεχίστηκαν και στο αεροπλάνο από τους διεθνείς μας, που άνοιξαν σαμπάνιες και γνώρισαν την αποθέωση κατά την άφιξή τους στην Αθήνα.

Η πρόκριση στο Μουντιάλ είναι οριστική και το κλίμα μόνο πανηγυρικό θα μπορούσε να ήταν κατά την επιστροφή της Εθνικής από το Βουκουρέστι. Οι πανηγυρισμοί από τα αποδυτήρια μεταφέρθηκαν στο αεροπλάνο, όπου οι διεθνείς μας το διασκέδασαν ανοίγοντας σαμπάνιες και φωνάζοντας συνθήματα, ενώ αρκετά ήταν και τα μεταξύ τους πειράγματα.

ΒΙΝΤΕΟ-Οι πανηγυρισμοί των διεθνών

Σε έξαλλους πανηγυρισμούς ξέσπασαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή οι παίκτες της Εθνικής και ο Φερνάντο Σάντος.

Οι παίκτες της Εθνικής πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά, αγκαλιάστηκαν στην μέση του γηπέδου και κατευθύνθηκαν προς τους φιλάθλους για το καθιερωμένο «όλε».

Τα ξένα ΜΜΕ για την Εθνική

Ειδική μνεία στον Κώστα Μήτρογλου κάνουν τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για ζεστό πόδι! Τι λένε τα ξένα ΜΜΕ για την πρόκριση της Εθνικής.

Στην πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντιάλ αναφέρονται τα ξένα μέσα ενημέρωσης, με τους Πορτογάλους να τονίζουν ότι ο Φερνάντο Σάντος μας οδήγησε στη Βραζιλία. Από την πλευρά της η Marca επεσήμανε πως εμείς υποφέρουμε, αλλά στη Ρουμανία λείπει το ποδόσφαιρο. Ωστόσο, η βραζιλιάνικη globoesporte αφήνει σε… δεύτερη μοίρα το ματς και κάνει ειδική μνεία στον Κώστα Μήτρογλου, για τον οποίο ο τίτλος είναι: «ζεστό πόδι».

Στο 4ο γκρουπ η Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδος θα πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας και θα μάθει τους αντιπάλους της στις 6 Δεκεμβρίου, όντας στο 4ο γκρουπ.

Η Ελλάδα είναι στην Βραζιλία και περιμένει την κλήρωση της 6ης Δεκεμβρίου για να μάθει τους αντιπάλους της στο Ρίο. Η γαλανόλευκη θα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ και θα αποφύγει τις ευρωπαϊκές: Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Βοσνία, Κροατία και Ρωσία.

BINTEO-Ο… κάμεραμαν Νίνης

Ο Σωτήρης Νίνης ανέβασε στο Instagram ένα video με τους πανηγυρισμούς των διεθνών στο γήπεδο του Βουκουρεστίου.

Μετά το τέλος του αγώνα, οι Έλληνες παίκτες αφού πρώτα πήγαν στα αποδυτήρια, επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσουν με τους φιλάθλους που ήταν στις κερκίδες. Ο Σωτήρης Νίνης απαθανάτισε τη στιγμή με video που ανέβασε στο διαδίκτυο γράφοντας: «Δεν σταματω να τραγουδω ποτε….οε… Ελλας ολε ολε ολε..»

Πηγή: enikos.gr

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4 λεπτά καθυστερήσεις

80΄Δεύτερη αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα. Έξω ο Σιόβας, μέσα ο Μανωλάς.

73΄Αλλαγή για την Ελλάδα.
Ο Σάμαρης αντί του Καραγκούνη.

72΄Αναγκαστική αλλαγή για την Ελλάδα. Ο Βύντρα στη θέση του Τοροσίδη.

65΄Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λατοβλέβιτσι, η μπάλα άουτ.

62΄Οι Ρουμάνοι ζητούν πέναλτι.

62΄Ευκαιρία για την Ρουμανία. Ωραία προσπάθεια και σουτ από τον Χόμπαν ο Καρνέζης διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Έχουν ανέβει οι Ρουμάνοι και πιέζουν μετά το αυτογκόλ.

58΄Κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας για μαρκάρισμα στον Μαξίμ

56΄Αλλαγή για την Ρουμανία. Ο Νικουλάε αντί του Τόρζε.

49′ Γκολ για τους Ρουμάνος 1-1(αυτογκολ του Τοροσσίδη)

ΕΝΑΡΞΗ Β΄ΜΕΡΟΥΣ

ΗΜΙΧΡΟΝΟ

40΄Καλό σουτ του Μανιάτη, μπλοκάρει ο Ταταρουσάνου.

– Ο Μήτρογλου σε 22 ματς φέτος με Ολυμπιακό και Εθνική έχει 23 γκολ και 5 ασίστ!

27΄Αναγκαστική αλλαγή για την Ρουμανία. Έξω ο Ρατ, μέσα ο ο Λατοβλέβιτσι.

23΄ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Καταπλητική πάσα του Καραγκούνη και ποιος άλλος; ο Μήτρογλου με υπέροχο πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και η Ελλάδα είναι μια “ανάσα” από το Μουντιάλ.

22΄Από το φάουλ του Καραγκούνη ο Σαμαράς πήρε την κεφαλιά η μπάλα φεύγει άουτ.

19΄Μακρινό σουτ του Στάνκου, μαζεύει εύκολα ο Καρνέζης.

17΄Ευκαιρία για την Ελλάδα. Πολύ ωραία προσπάθεια του Χολέμπας και διαγώνιο σουτ, διώχνει δύσκολα ο Ταταρουσάνου σε κόρνερ.

10΄Η Ρουμανία έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και πιέζει στο μισό γήπεδο την Ελληνική ομάδα.

6΄Πρώτο σουτ. Καλό από τον Τόρζε η μπάλα φεύγει άουτ.

Έναρξη του αγώνα

Σέντρα στις 21:00

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Ταταρουσάνου, Ματέλ, Ρατς, Κίρικες, Γκοϊάν, Χομπάν, Τόρζε, Τανάσε, Μαξίμ, Στάνκου, Μαρικά

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης, Χολέμπας, Τοροσίδης, Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης, Τζιόλης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου

7E8295796AE4205C93E39140EB8B9D88

Διαιτητής: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

 

* Φωτογραφία πρώτης σελίδος, Newpost.gr