«Παραπομπή Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο»;

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, κατέθεσε την εξασέλιδη εισήγησή του στο Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Παπακωνσταντίνου πρέπει να παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο καθώς δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κανελλόπουλος, κρίνει ότι η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπακωνσταντίνου για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος είναι νόμιμη και δεν έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία που δίνει το δικαίωμα στη Βουλή για να ασκήσει ποινική δίωξη.

Στην εισήγησή του ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρει:

«Νόμιμη η Ποινική δίωξη που ασκήθηκε από τη Βουλή σε βάρος Γιώργου Παπακωνσταντίνου για απιστία, νόθευση δημοσίου εγγράφου και παράβαση καθήκοντος καθώς ενόψει του ότι η από τις εκλογές 6.5.2012 προελθούσα Βουλή της ΙΔ περιόδου ουδόλως λειτούργησε και επομένως ήταν αντικειμενικώς αδύνατο να ασκήσει την αρμοδιότητά της δηλαδή να επιληφθεί της περιπτώσεως του υπουργού Οικονομικών και να συγκροτήσει προς τούτο Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Η συγκεκριμένη Βουλή διήρκησε τόσο χρονικό διάστημα στο οποίο ήταν φυσικώς και λογικώς αδύνατο να συνέλθει σε δυο τακτικές περιόδους κάθε μια από τις οποίες δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες, άρα η προαναφερόμενη σύντομη αποσβεστική προθεσμία εκτείνεται μέχρι το πέρας της Β’ τακτικής συνόδου της μεθεπόμενης περιόδου».

86e1729c10650b06ee5b1e65a5af6f8e XL

Σε περίπτωση που το Δικαστικό Συμβούλιο έχει την ίδια άποψη με τον Εισαγγελέα, τότε άμεσα ο Αρεοπαγίτης Εδικός Ανακριτής Ιωσήφ Τσαλαγανίδης θα ξεκινήσει ανάκριση επί της ουσίας για την υπόθεση αυτή στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν σε απολογία τόσο ο πρώην υπουργός όσο και τα συγγενικά του πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Πηγή: newsbomb.gr