ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Κι αυτοί ήταν …Γάλλοι!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Μοναδική χώρα η Ελλάδα. Πληγώνει τον Ποιητή όπου κι αν πηγαίνει. Ας πρόσεχε. Ο ποιητής, όχι η χώρα… Αυτή έτσι είναι. Και σε όποια Τρόϊκα αρέσει!

Η Ελλάδα εκτός του ότι ποτέ δεν πεθαίνει, ποτέ δεν μας αφήνει και να πλήξουμε. Φροντίζει να μας ξαφνιάζει. Σπάνια ευχάριστα. Κατά κανόνα δυσάρεστα.

Η Εθνική, πέτυχε το σπάνιο. Μας ξάφνισε ευχάριστα! Πάει Μουντιάλ! Τι θα κάνουμε εκεί, είναι άλλο θέμα. Ποτέ κανείς δεν ξέρει. Σάματις ήξερε ο καλός Θεούλης τι αναποδιασμένα όντα θα του προέκυπταν οι άνθρωποι; Γι αυτό τους δημιούργησε…

Πανηγυρίζει και η Ομογένεια. Λίγο είναι να μπαίνεις στην ποδοσφαιρική ελίτ; Άλλωστε, με πόσα νέα έχουν πλέον να χαίρονται οι Απόδημοι όταν ακούνε για την μητέρα πατρίδα;

Περίμεναν το ΣΑΕ. Ενας Υπουργός έφυγε, ένας άλλος ήλθε. Το ΣΑΕ μας τελείωσε. Ούτε που το θυμάται πλέον κανείς…

Αυτό συμβαίνει μόνον στην Ελλάδα. Το κράτος δεν έχει συνέχεια. Ο,τι ορίζει ο ένας Υπουργός το αναιρεί ο άλλος, αδιάφορο αν αμφότεροι προέρχονται από την ίδια κυβέρνηση! Και από το ίδιο κόμμα. Αλλά και οι κυβερνήσεις δεν έχουν συνέχεια.  Ο,τι χτίζει η μία το γκρεμίζει η άλλη. Κανόνας απαράβατος αυτός.

Ούτε η αντιπολίτευση έχει συνέπεια. Κάθε μέτρο που παίρνει η Κυβέρνηση προαναγγέλλει ότι θα το …ανατρέψει μόλις εκείνη γίνει νέα κυβέρνηση! Αυτό δεν είναι πολιτική σκηνή, Ρώσσικη ρουλέτα έχει καταντήσει! Ποτέ δεν ξέρεις ποιός νόμος θα ισχύει και ποιός θα καταργηθεί την επομένη των εκλογών! Ούτε για την επόμενη ημέρα είσαι σίγουρος, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα…

Αυτά δεν γίνονται πουθενά! Ωστόσο αυτό δεν είναι το μόνο πράγμα που μας κάνει ανάδελφους ως έθνος…

Σε όλο τον κόσμο τα τροχοφόρα κυκλοφορούν στα οδοστρώματα. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν στα …πεζοδρόμια! Τα ανεβάζουν και τα παρκάρουν πάνω στα ρείθρα με τέτοια τέχνη, το ένα δίπλα στο άλλο, που όσο και να ψάχνεις αποκλείεται να βρεις δίοδο διαφυγής προς το απέναντι πεζοδρόμιο! Το να διασχίσεις το οδόστρωμα από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο είναι σαν να προσπαθείς να  βρείς άνοιγμα στο Σινικό Τείχος!

Τώρα, αν κουβαλάτε πακέτα, αν σέρνετε καροτσάκι με μωρό, αν έχετε μικρά παιδιά φρονιμότερο είναι να μην ξεμυτίζετε από το σπίτι!

Αν συνέβαινε στην Αθήνα, θα λέγαμε: αυτό δεν συμβαίνει πουθενά!  Καλά, όρκο μην παίρνεται…

Παράδειγμα, η καλλίγραμμη νεαρά Νεοϋρκέζα, που μεταμφιέζονταν σε γριούλα που υπέφερε δήθεν από κύρτωση και ζητιάνευε που παρακαλώ; στην 5η Λεωφόρο του Μανχάταν!!!

Έκανε μάλιστα χρυσές δουλειές! Χούφτες μάζευε τα δολάρια από τους πονόψυχους Νεοϋρκέζους. Μόλις τέλειωνε η “βάρδια” της, έμπαινε σε ένα ημιφορτιγάκι με φιμέ παράθυρα, που είχε παρακαρισμένο κάπου εκει κοντά, πέταγε τα κουρελιασμένα ρούχα, όρθωνε το λιγερό της κορμάκι, έκανε το μέικ απ της, φόραγε σινιέ ρούχα και πήγαινε με τις φίλες της για ψώνια!..

Τελικά, η παγαποντιά είναι διάχυτη παντού.

Και στις καλύτερες οικογένειες πάντα συμβαίνουν πράγματα που σε κάνουν να βγαίνεις από τα ρούχα σου! Σε μας, γδύθηκαν δύο διαδηλωτές μπροστά στα ΜΑΤ και αυτοί ήτανε Γάλλοι!..