Επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Γκιουλέκα στην Κωνσταντινούπολη

Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος

Φωτογραφία: Γραφείο Τύπου Υφ.ΠΑΙΘ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: Διήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποίησε στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2013, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου επισκέφτηκε σχολεία της Ομογένειας όπως το «Ζάππειο» Παρθεναγωγείο και συναντήθηκε με όλους τους έλληνες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Κωνσταντινούπολης αλλά και με αντιπροσωπείες μαθητών, το «Ζωγράφειο» Λύκειο, τη Μεγάλη του Γένους Σχολή και την Ιερά Θεoλογική Σχολή της Χάλκης.

2Γκιουλέκας

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε με τη συνοδεία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Πρέσβη Νικόλαου Ματθιουδάκη, έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας εξέφρασε στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για τα ζητήματα που σχετίζονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα θέματα της εκπαίδευσης της Ομογένειας.

Αμέσως μετά την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας δήλωσε: «Επισκεπτόμαστε για άλλη μια φορά την Κωνσταντινούπολη. Ήταν ιδιαίτερη χαρά μας που συναντήσαμε τον Παναγιώτατο και είχαμε την ευκαιρία να του μεταφέρουμε τα σέβη και τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού. Υποστηρίζουμε θερμά την μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Πατριάρχης και όλοι οι συνεργάτες του. Παράλληλα, συναντήσαμε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα Ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολις και ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με τα προβλήματα και τα θέματα που τους απασχολούν».