Χειροπέδες στον επιχειρηματία Βλάσση Σταθοκωστόπουλο

Ο επιχειρηματίας Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, ιδιοκτήτης πλήθους καταστημάτων εστίασης συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία για φοροδιαφυγή. Η σύλληψή του έγινε σήμερα το πρωί στη Γλυφάδα.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι συνελήφθη «65χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο της εστίασης και διασκέδασης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για φοροδιαφυγή, η οποία όπως προέκυψε πραγματοποιούνταν με τη μέθοδο της ‘κλωνοποίησης– αντιγραφής αποδείξεων’».

Κατά τη διαδικασία του ελέγχου, εντοπίστηκαν συνολικά 13.671 επανεκδόσεις αποδείξεων, συνολικού ποσού 79.793,30 ευρώ και αναλογούντος Φ.Π.Α. 18.352,60 ευρώ.

Η έρευνα και τα ευρύματα

Κατά τη διάρκεια της έρευνας κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε επιτόπιο έλεγχο στους χώρους της εταιρείας, όπου εντοπίστηκε μηχανισμός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε τη δυνατότητα να επανεκδίδει αποδείξεις, που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν.

Για τη λειτουργία του παράνομου μηχανισμού χρησιμοποιείτο ηλεκτρονικός υπολογιστής, με κατάλληλο λογισμικό υποστήριξης και δυνατότητες επικοινωνίας με τον κεντρικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων. Μέσω της διασύνδεσης αυτής υπήρχε η δυνατότητα επανέκδοσης παραστατικών «κλώνων».

Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία που δημιουργούνται από το λογισμικό υποστήριξης του μηχανισμού, για την διαχειριστική χρήση του 2012, προέκυψε ότι υπήρχε μεγάλος αριθμός αποδείξεων με κοινό αύξοντα αριθμό (Α/Α) και διαφορετική Συμβολοσειρά Σήμανσης.

Διαπιστώθηκε ακόμα, ότι οι επανεκδοθείσες αποδείξεις δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.

Από τις διασταυρώσεις των στοιχείων, προέκυψε ότι σκοπός της επανέκδοσης των αποδείξεων, ήταν η μη έκδοση των προβλεπόμενων από το νόμο αντίστοιχων αποδείξεων, με αποτέλεσμα την απόκρυψη των συναλλαγών, την υποβολή ανακριβών φορολογικών δηλώσεων και την μη απόδοση των φόρων που αναλογούν.

Ποιος είναι ο Βλάσης Σταθοκωστόπουλος

O Βλάσης Σταθοκωστόπουλος γεννήθηκε και μεγάλωσε με στερήσεις. Μάλιστα για να βγάζει κάποιο έξτρα χαρτζιλίκι, δούλευε ως σερβιτόρος.

Ο Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος είναι αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας ο οποίος κατέχει τον όμιλο που διευθύνει πάνω από 30 εστιατόρια και μπαρ στην Παραλιακή Λεωφόρο, στο Κέντρο της Αθήνας και στην Πλάκα, έχοντας έτσι ένα μεγάλο μερίδιο από το χώρο της διασκέδασης στην Αττική.

Η τύχη τού χαμογέλασε και η ζωή του άλλαξε ριζικά όταν κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε λαχείο. Με προσεκτικά βήματα άρχισε να ανοίγει επιχειρήσεις οι οποίες του απέφεραν τεράστια κέρδη.

Ο επιχειρηματίας επί χρόνια συνέχιζε να επενδύει με μεγάλη επιτυχία σε καταστήματα εστίασης ενώ το ενδιαφέρον του στράφηκε αργότερα και στον αθλητισμό αναλαμβάνοντας την προεδρία του ερασιτέχνη ΠΑΟ στο βόλεϊ.

Το 2002 ανέλαβε εξ ολοκλήρου το ΤΑΠ ΠΑναθηναϊκός με συνεργάτες τον Κώστα Μαργαρώνη και το Θεόδωρο Λιακόπουλο επενδύοντας την περίοδο 2002-03, 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Απέκτησε το Βραζιλιάνο πρωταθλητή κόσμου Αντρέ Νασιμέντο και τον προπονητή Ντανιέλε Ρίτσι. Το 2004 επί προεδρίας του Βλάση Σταθοκωστόπουλου ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδας μετά από 8 χρόνια, ενώ παράλληλα συμμετέχει στο φάιναλ φορ του CEV cup. Το 2005 ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο Champions League.

Ο όμιλος- κολοσσός του Βλάση Σταθοκωστόπουλου

Οι κόρες του Αφροδίτη και Αλεξάνδρα διαχειρίζονται περισσότερο το εμπορικό και διαφημιστικό κομμάτι του ομίλου Σταθοκωστόπουλου, ο οποίος εδρεύει στην Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Γλυφάδας. Στον Όμιλο Βλάση Σταθοκωστόπουλου ανήκουν μεταξύ άλλων πασίγνωστα κέντρα όπως:

-Ακρωτήρι
-Εν πλω
-Βaraonda
-Διογένης
-Βocca Beach
-Dia Noche
-Άλιμος
-Coast
-Vive Mar/ Mare Nostro
-Daphne’s
-Όστρια
-Εν Πλω
-Lis
-Νότος.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα, θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την εφαρμογή της διοικητικής διαδικασίας και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Zougla.gr