Οι χρήστες θεωρούν τα δεδομένα τους πιο πολύτιμα από τους υπολογιστές τους

Οι περισσότεροι χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών θεωρούν ότι τα δεδομένα που έχουν στις συσκευές τους είναι σημαντικότερα από τον ίδιο τον υπολογιστή τους, όσο ακριβός και εάν είναι.
laptop70313
 

 

 

Kaspersky Lab έδειξε ότι το 59% των Ευρωπαίων χρηστών ανέφερε ότι οι φωτογραφίες και τα έγγραφα τους είναι πιο πολύτιμα από το hardware.

Ωστόσο, μετά από μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού, πάνω από το 50% των χρηστών ανακάλυψε ότι δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει όλα τα δεδομένα του.

Δυστυχώς, συχνά χάνονται πολύτιμες πληροφορίες. Σύμφωνα με την έρευνα, μία στις πέντε κακόβουλες επιθέσεις είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια προσωπικών δεδομένων.

Το 61% των χρηστών που δέχθηκαν επίθεση δεν ήταν σε θέση να ανακτήσει όλα τα δεδομένα του. Για τους κυβερνοεγκληματίες, τα προσωπικά δεδομένα είναι ένα ανταλλάξιμο και εμπορεύσιμο αγαθό, καθώς μπορούν να κλέψουν πολύτιμα στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε παράνομες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, μπορούν να εκμεταλλευτούν online οικονομικά δεδομένα ή να εμποδίσουν την πρόσβαση σε κρίσιμες πληροφορίες και να απαιτήσουν λύτρα από το χρήστη γι’ αυτό.

Η διαδεδομένη χρήση των φορητών συσκευών έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Κάθε νέο smartphone ή tablet που χρησιμοποιείται για προσωπικούς λόγους δίνει στους απατεώνες μια επιπλέον ευκαιρία να επιτεθούν.

Παρότι η έκταση και ο όγκος των ψηφιακών απειλών αυξάνονται, οι προσωπικές πληροφορίες μπορούν να παραμείνουν ασφαλείς με τη βοήθεια μια αξιόπιστης λύσης προστασίας.

Εδώ και 16 χρόνια, η Kaspersky Lab αναπτύσσει τεχνολογίες που καταπολεμούν αποτελεσματικά τις ψηφιακές απειλές. Όλα αυτά τα χρόνια, οι προσπάθειες των ειδικών της εταιρείας έχουν ενισχύσει την αποδεδειγμένη ικανότητα των προϊόντων της να ανιχνεύουν όλους τους τύπους malware, αλλά και να προστατεύουν τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.

Επιπλέον, τα προϊόντα της Kaspersky Lab επιτρέπουν στους χρήστες την ασφαλή πρόσβαση σε online υπηρεσίες. Για αυτό το λόγο, η εταιρεία ανέπτυξε το Kaspersky Internet Security – Multi-Device, τη λύση που προστατεύει συνδυασμούς συσκευών που “τρέχουν” σε διαφορετικά λειτουργικά σύστηματα.

Πηγή: e-pcmag.gr