Δεν κάνουν κακό στα παιδιά τα ηλεκτρονικά(;)

Νέα βρετανική έρευνα του πανεπιστημίου της Γλασκόβης δίνει το ελεύθερο στα παιδιά να παίξουν video games ενώ την ίδια στιγμή απομακρύνει τις ανησυχίες των γονιών για τις συνέπειες τους στη συμπεριφορά παιδιών τους.
Το πόρισμα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε σε 11.000 παιδιά στη Βρετανία, τονίζει ότι η ενασχόληση των παιδιών με τα video games, ακόμα και από την ηλικία των πέντε ετών, δεν προκαλεί προβλήματα στην συμπεριφορά τους ή στην συναισθηματική τους ανάπτυξη, όπως ξεσπάσματα θυμού ή έλλειψη προσοχής.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι ούτε η τηλεόραση προκαλεί συναισθηματικές διαταραχές στα παιδιά, με εξαίρεση την ηλικιακή ομάδα 5-7 ετών, στην οποία βρέθηκε ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης για πάνω από τρεις ώρες οδηγεί σε μια μικρή αύξηση των συμπεριφορικών προβλημάτων.
Η έρευνα αυτή έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με μια αντίστοιχη έρευνα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία υπήρχε συσχετισμός ανάμεσα στις ώρες που περνούσαν τα μεγαλύτερα παιδιά μπροστά από την οθόνη και την έλλειψη προσοχής.
NOOZ.