Γυαλιά με ακτίνες Χ εντοπίζουν τις κατάλληλες φλέβες για τη χορήγηση θεραπειών

Καλύτερες αιμοληψίες χωρίς περιττά τρυπήματα στις φλέβες υπόσχεται το σύστημα γυαλιών που ανέπτυξαν επιστήμονες στις ΗΠΑ χρησιμοποιώντας ακτίνες Χ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, τα νέα γυαλιά απευθύνονται στους γιατρούς και το ειδικευμένο προσωπικό για τις αιμοληψίες και τη χορήγηση ενδοφλεβίων θεραπειών και τους βοηθά να εντοπίζουν άμεσα την πιο κατάλληλη φλέβα στο σώμα του ασθενή.

Τα γυαλιά είναι εξοπλισμένα με φως πλήρους φάσματος, ώστε οι χρήστες τους να βλέπουν κάθε λεπτομέρεια στις φλέβες και στο δέρμα, στην επιδερμίδα και κάτω από αυτήν. Επίσης, έχουν τη δυνατότητα να τραβήξουν ακριβείς εικόνες και να τις στείλουν σε άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi, Bluetooth κτλ, στην περίπτωση που πρέπει να γίνουν περαιτέρω αναλύσεις.

Ακόμη, δεν δεσμεύουν τα χέρια των χρηστών τους, ενώ προβάλλουν τις εικόνες στο κέντρο του οπτικού τους πεδίου, χωρίς να κουράζουν τα μάτια. Μάλιστα, διαθέτουν και ψηφιακή μνήμη, ώστε να αποθηκεύουν στοιχεία για τον ασθενή στα οποία οι γιατροί και οι νοσηλευτές θα μπορούν να ανατρέχουν κάθε φορά που είναι απαραίτητο, χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο.

 

gualia-aktines-x
EVENA MEDICAL

Το νέο σύστημα γυαλιών ονομάζεται Eyes-On Glasses System και αποτελεί εφεύρεση ερευνητών από την εταιρεία ανάπτυξης απεικονιστικής τεχνολογίας, Evena Medical, οι οποίοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία τους με ερευνητές της Epson.Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι θα βελτιώσει πάρα πολύ τις αιμοληψίες και τις ενδοφλέβιες θεραπείες και μάλιστα σύντομα, αφού αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο εξωτερικό τον επόμενο χρόνο.

naftemporiki.gr