Στα χέρια της Αστυνομίας καταζητούμενος ληστής τραπεζών, ύποπτος και για τη διπλή δολοφονία στη Σαχτούρη

Παραδόθηκε χθες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο 23χρονος καταζητούμενος Δ.Β, κατηγορούμενος για τη διπλή δολοφονία των Κώστα Φράγκου και Βασίλη Σινούρη, στις 16 Απριλίου 2013 έξω από μπαρ της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα.

Σε βάρος του νεαρού εκκρεμούν 15 εντάλματα σύλληψης για σωρεία ένοπλων ληστειών τραπεζών σε Αττική και επαρχία.

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι οι αστυνομικές αρχές ερευνούσαν το ενδεχόμενο ο 23χρονος να συμμετείχε στην διπλή εκτέλεση του Ν. Ηρακλείου, με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, να το διαψεύδουν. Κάποιες αστυνομικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση του Δ.Β να παραδοθεί, οφείλεται σε αυτές τις αναφορές εμπλοκής του σε ένοπλες ομάδες του «αντάρτικου πόλης». Η ανάκρισή του διήρκεσε όλη την προηγούμενη νύχτα στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής, ενώ κάποιες πληροφορίες, ήθελαν στην εξέτασή του να συμμετείχαν και αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο 23χρονος είχε καταφέρει να διαφύγει τη σύλληψη σε καφετέρια του Χαλανδρίου, στις 28 Ιουνίου 2013, όταν οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο συνεργό του Θ.Δ. Είχε προηγηθεί, στις 20 Απριλίου 2013, η δολοφονία του 38χρονου Πάνου Τσίρκα και Νίκου Ντάντη, και ο τραυματισμός ενός ακόμη, που επέβαινε στο αυτοκίνητο, αδερφός του 23χρονου καταζητούμενου που παραδόθηκε χθες στους αστυνομικούς. Για αυτή τη δολοφονία είχε συλληφθεί στον Αγ. Δημήτριο Αττικής, ο 31χρονος αδερφός του Κώστα Φράγκου και τρία ακόμη άτομα που του παρείχαν καταφύγιο, μεταξύ των οποίων και γνωστό μοντέλο.

Έστελναν emails

Οι δύο καταζητούμενοι ληστές, με πιθανή εμπλοκή στη διπλή δολοφονία της Πάτρας, έστειλαν ηλεκτρονικό μήνυμα αρνούμενοι την συμμετοχή τους στα όσα συνέβαιναν στην Πάτρα και έκαναν λόγο για «στοχοποίησή» τους, ενώ απέδιδαν τις ληστείες ως επιθέσεις στο «σύστημα».

Το dete.gr ανέρτησε αυτούσιο το μήνυμα με κάθε επιφύλαξη σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα των αποστολέων του και στην εγκυρότητα όσων αναφέρονται:

«Ήρθε η ωρα να μιλησουμε σχετικα με οσα ακουγονται για εμας χωρις εμας.

Η ανικανοτητα των αρχων καλυπτεται με την ευκολη στοχοποιηση των προσοπων μας για να κλεισει μια δολοφονια ποινικου χαρακτηρα με πρωτοστατη την ανικανη ασφαλεια πατρων. Ξεκαθαριζουμε οτι δεν εχουμε καμια σχεση με μπραβιλικια και δεν υπαρχει κανενασ λογος να κανουμε τον σκυλο κανενος επιχειρηματια.

Προς γνωση σας δεν εχουμε κανει 4 ληστειες σε 50 μερες αλλα δεκαδες ληστειες τραπεζων σε διαστημα 7 μηνων με τα προσωπα μας χωρις κουκουλες και εμφανεστατα τα χαρακτηριστικα μας. ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ

ΥΓ Συγνωμη που θα σας χαλασουμε το mediaκο υπερθεαμα αλλα ο Θεμης Δημου ειναι ελληνας χωρις αυτο βεβαια να σημαινει οτι εχουμε προβλημα με τους αλβανους απλα για να διορθωσουμε την δημοσιογραφικη σας ανικανοτητα.

ΟΙ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Δ.Β-Θ.Δ»

«… είμαστε από τα παιδιά που δεν κάνουμε πίσω»

Μετά τη σύλληψη του Θ.Δ, σε καφετέρια στο Χαλάνδρι, ο 23χρονος έστειλε άλλο κείμενο στο thebest.gr, εκδηλώνοντας την συμπαράσταση του. «Θεμάρα αδερφέ μου να θυμάσαι είμαστε από τα παιδιά που δεν κάνουμε πίσω».

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο οπως εστάλη στο thebest.gr:

«Βουνα,σειρηνες,καταδιωξεις,δεκαδες σπιτια δεκαδες μηχανες,δεκαδες ληστειες….ξενυχτια αγχοι,σκοπιες….απτριδες,κακοποιοι φυγαδες…Σκορπιεςλεξεισ που χαρακτηριζουν την μας,σκορπιες λεξεις που μας προσαπτουν παπαγαλακια και μπατσοι..Ενα χρονο μακρια απο τις οικογενειες μας ενα χρονο μακρια απο τα προσωπα που αγαπαμε….ο αδερφος μου θεμης φυλακισμενος εγω εδω μονος…

Αξιζε??….Φωτογραφιες μας παντου προς αναζητηση των νεων ρουφιανων,των ρουφιανων αυτων που θα βοηθησουν τις τραπεζες, των ρουφιανων που θα βοηθησουν αυτους που οφειλονται για τις χιλιαδες αυτοκτονιες για τους χιλιαδες αστεγους…σιχαματα…Εχουμε πολεμο!!

Μεταφερομαστε σε ενα πολυσυχναστο πεζοδρομο στο χαλανδρι τεταρτη βραδυ .Δυο ”κακοποιοι” οπως αλλες πολλες φορες αναμεμιγμενοι στον κοσμο ζουν ελευθεροι. Σε αυτο το πολυσυχναστο πεζοδρομο3 ”μυστικοι” μπατσοι (2 μετρα 130 κιλα με hand free στο αυτι)προτασσουν τα οπλα τους στ γεματο απο κοσμο μαγαζι. ο αδερφος μου θεμης συλλαμβανεται λογω ατυχων παραγοντων,εγς ο συντακτης ειμαι αναμεσα σας…Τροφη για σκεψη η επιλογη της συμπλοκης στον δεδομενο χωροχρονο δεν ειναι εγκληματικη πραξη??…Για τα τσακαλια τηε ελ.ασ προφανως οχι

…Τελικα αξιζε???? Και βεβαια ΑΞΙΖΕ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ!

Υγ1 Θεμαρα αδερφε μου να θυμασαι ημαστε απο τα παιδια που δεν κανουμε πισω

Υγ2 Οι καταπιεστες και οι ροφιανοι εχουν ονομα και διευθυνση,και οι τραπεζες διπλες πορτες και μια εξοδο κινδυνου

ο καταζητουμενος ληστης τραπεζων

Ο φυλακισμένος απάντησε

Ο 28χρονος Θ.Δ μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού έστειλε τους χαιρετισμούς του στον καταζητούμενο συνεργό του.

Η επιστολή (στην οποία γίνεται προσπάθεια ιδεολογικοποίησης της δράσης τους) που εστάλη στο thebest.gr έχει ως εξής: «Κρατούμενος, πλέον, στις φυλακές Κορυδαλλού, έχω την ανάγκη να πω δυο κουβέντες, για να διατρανώσω την εξής μία αλήθεια μου. Σε αυτόν τον κόσμο όπου κανονικά και νόμιμα θεωρούνται:- Η καταλήστευση του πλούτου από μια χούφτα λαμόγια ολιγάρχες.

– Η εξαπάτηση από μια δράκα απατεώνων της πεντάρας, που δυστυχώς η πλειοψηφία αυτής της κοινωνίας «διορίζει» στη Βουλή.

– Η συκοφάντηση όσων δεν έχουν τη δυνατότητα μέσα από κανάλια κι εφημερίδες να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

– Η κτηνωδία της αστυνομίας για την εξυπηρέτηση των παραπάνω

Ας γνωρίζουν όλοι, ότι αυτό που δεν θα κατορθώσουν να συλλάβουν και να φυλακίσουν ποτέ, είναι οι ανθρώπινες συντροφικές σχέσεις, η ομορφιά της αλληλεγγύης, ο άσβεστος πόθος για μια αδέσμευτη ζωή. Είναι αυτά για τα οποία άλλωστε αξίζει να ζει κανείς.

Υ.Γ.: Στέλνω μια τεράστια σφιχτή αγκαλιά στον καταζητούμενο φίλο κι αδερφό μου, ληστή τραπεζών, Δ. Β. Δύναμη και πάθος για ζωή φίλε! Είμαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις καλύτερα από εμένα.Η σκέψη μου είναι μαζί σου Θ. Δ

Φυλακισμένος ληστής τραπεζών».

Πανό συμπαράστασης στον ντέρμπι

Οι περισσότεροι θεατές του ντέρμπι αγώνα μπάσκετ μεταξύ των αιωνίων αντιπάλων είδαν από τα πρώτα γενικά πλάνα του γηπέδου το πανό με το σύνθημα «Μήτσο και Θέμη πάρτε τα λεφτά»! Επρόκειτο για ένα πανό που απευθυνόταν στους καταζητούμενους για ληστείες Δ.Β και Θ. Δ τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν και στο μακελειό της οδού Σαχτούρη στην Πάτρα με θύματα τον Κώστα Φράγκο και τον Βασίλη Σινούρη αλλά και το χτύπημα στην Ανθείας που είχε σαν αποτέλεσμα την εν ψυχρώ δολοφονία του Πάνου Τσίρκα και Νίκου Ντάντη.

Το γεγονός «στήριξης» από ορισμένους οπαδούς μέσω του πανό που ανήρτησαν σε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός που αν μη τι άλλο προάγει τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία προκάλεσε τις αντιδράσεις όλων των θεατών και παρευρισκομένων στο γήπεδο. Και οι δύο καταζητούμενοι φαίνεται να ήταν ένθερμοι και οργανωμένοι οπαδοί δημοφιλούς αθλητικού σωματείου.