O ΥΦΥΠΕΞ κ Κ.Γεροντόπουλος στον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας-Εγκαίνια Μουσείων Πατριαρχείου Αλεξανδρείας-Πλήρες Ρεπορτάζ

Τελευταία ενημέρωση 20:35

Nov 24, 2013
Δεξιωση προς τιμη του Υφυπεξ κ Κ. Γεροντοπουλου παρεθεσε το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου κ Εδμόνδος Κασιμάτης στο εστιατόριο White and Blue του Ομίλου το οποίο ως γνωστό ανήκει στον Ομιλο τουριστικών επιχειρήσεων του κ Ι.Σιοκα, προέδρου της ΕΚΑΟ προεδρος του ΕΝΟΑ εκφωνησε λογο καλωσοριζοντας τον κ Υφυπουργο ο οποιος στην συνεχεια ευχαριστησε τον κ Κασιματη και ανεφερθη στις προσφορες των Ελληνων της Αιγυπτου προς στην Ελλαδα
Στη συνεχεια  ο κ Κασιματης προσεφερε στον κ Γεροντοπουλο αναμνηστικο δωροΠαρευρεθησαν ¨ ο εκπροσωπος του Πατριαρχειου Αλεξανδρειας πρωτοπρεσβυτερος κ ΣπυροςΚλαδακης  ο Εξοχωτατος Πρεσβης της Ελλαδος στην Αιγυπτο κ Χρ Λαζαρης με την συζυγον του Κα Αντουανετα- Ο εξοχωτατος Γενικος προξενος της Ελλαδος στην Αλεξανδρεια κ Χρηστος Καποδιστριας με την συζυγον του Κα Νοτα – ο αναπληρωτης Ελληνας προξενος κ Νανης με την συζυγον Κα Αλεξανδρα  (διοικητικο στελεχος του προξενειου μας) ο Προεδρος της ΕΚΑ κ Ι Σιοκας με την συζυγον του -Η προεδρος του επιστημονικου συλλογου Πτολεμαιος Α Δρ Λιλικα Θλιβιτου- οι επιχειρηματιες κ.κ Δημ Γαβαλας και Γ Ελευθεριου -και του ΔΣ Ελληνικων συλλογων και σωματειων και πολλα μελη της παροικιας μας.

Επίσκεψη  Γεροντόπουλου στην Αίγυπτο  Τριήμερη επίσκεψη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου πραγματοποιε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος.Ο κ. Γεροντόπουλος θα παραστεί στη τελετή εγκαινίων του Πατριαρχικού Ελληνορωμαϊκού Μουσείου και του Σκευοφυλακίου της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Κυριακή, μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρου Β΄.ο υφυπουργός θα επισκεφθεί το Μουσείο Καβάφη και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας (ΕΝΟΑ) και θα συναντηθεί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας.
Τη Δευτέρα ο κ. Γεροντόπουλος θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίου Σάββα, επ΄ ευκαιρία της γενεθλίου εορτής του πατριάρχη Αλεξανδρείας. Αργότερα θα έχει συνάντηση με τον διοικητή της Αλεξάνδρειας Tarik Mahdi και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τα ελληνικά σχολεία της πόλης και το Γηροκομείο «Μάννα».Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης   zougla.gr

Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

IMG 5409-1


Μετά την ξενάγησή του στην ιστορική ελληνική συνοικία και την ενημέρωσή του για ζητήματα της Ομογένειας από τον Πρόεδρο Ιωάννη Σιόκα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινότητας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών προέβη στις εξής δηλώσεις: «Έμεινα εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στο χώρο αυτό, με το δημοτικό, το γυμνάσιο, το λύκειο, το γηροκομείο που ανακουφίζει δωρεάν τους υπερήλικες συμπατριώτες μας, αλλά και τις εκπληκτικές εγκαταστάσεις. Το Μητροπολιτικό Κέντρο, με την παρουσία μου εδώ, θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη του και να αναγνωρίσει αυτή την προσφορά».
Ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε, τέλος, την οικεία του αλεξανδρινού ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη, στην οποία ξεναγήθηκε από το Διευθυντή του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Μ. Μαραγκούλη.

Εγκαίνια δύο Μουσείων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από τον ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλο

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος παρακολούθησε, σήμερα, στην Αλεξάνδρεια, τη Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου Β’. Στη συνέχεια, ο κ. Γεροντόπουλος εγκαινίασε το Ελληνο-ρωμαϊκο Μουσείο και το Σκευοφυλάκιο της Βιβλιοθήκης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας από κοινού με τον Κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας Ταρέκ Μάχντι.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μετά την ξενάγηση του στους χώρους των Μουσείων από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και πιστών από την πόλη, την Αίγυπτο αλλά και την Ελλάδα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών προέβη στις εξής δηλώσεις: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος, γιατί παραβρέθηκα σε μια πολύ σημαντική στιγμή που αφορά τον Ελληνισμό, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, την ιστορική πόλη της Αλεξάνδρειας και την Αίγυπτο. Τα δυο μουσεία που εγκαινιάστηκαν, συνδέουν τους δυο λαούς, τον πολιτισμό τους και επιβεβαιώνουν τις μακρόχρονες σχέσεις συνεργασίας και φιλίας τους. Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης μας έχει προσφέρει πάρα πολλά και θα συνεχίσει να προσφέρει με το σπουδαίο έργο του».