‘Αδωνις: Να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχάνων και του σταθμού “Στο Κόκκινο”

– Το κύριο άρθρο της Αυγής διοχετεύθηκε από το γραφείο Τσίπρα, είπε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
– “Αν καταψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τα φθηνά φάρμακα να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα”
– Τα γενόσημα είναι επικίνδυνα, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την τροπολογία για τις μειώσεις στις τιμές των φαρμάκων που φέρνει ο Άδωνις Γεωργιάδης στην Βουλή.

Το πρωί, ο υπουργός Υγείας συγκρούστηκε άγρια με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπαλάφα. Κατήγγειλε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί τα αιτήματα των φαρμακοβιομηχάνων και επίσης υποστήριξε ότι το άρθρο του “ειδικού συνεργάτη” της Αυγής, εκπορεύθηκε από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα!

Απαντώντας στις βολές, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας.

“Καλώ τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρει στη Βουλή τη γραπτή συμφωνία φαρμακοβιομηχανιών με τον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Είπε επίσης: “σε περίπτωση που η αξιωματική αντιπολίτευση καταψηφίσει την τροπολογία, θέλω να ξέρει ο πολίτης ότι το φθηνό φάρμακο είναι τιμή της κυβέρνησης και το ακριβό τιμή του κ. Τσίπρα”.

Ο Γιάννης Μπαλάφας άφησε να εννοηθεί ότι θα γενόσημα φάρμακα δεν υποβάλλονται σε ελέγχους και είναι επικίνδυνα.

Αυτό εξόργισε τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος έγραψε στο Twitter:

“Ο κ. Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι τα γενόσημα φάρμακα που εισάγονται είναι επικίνδυνα κ ο ΕΟΦ είναι αναξιόπιστος στους ελέγχους. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων θα πιστοποιεί και τα φάρμακα. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιστοποίηση θα γίνεται στο ΚΟΚΚΙΝΟ”.