Μεσσηνιακή φύση σε γκαλερί της Μελβούρνης

Ήταν πάντα η ζωγραφική μεγάλη του αγάπη, αλλά οι ανάγκες της ζωής δεν τού επέτρεπαν να φλερτάρει μαζί της όσο συχνά θα ήθελε. Ο λόγος για τον ομογενή ζωγράφο Άγγελο Λαμπίρη, που μετανάστευσε στην Αυστραλία από το Πλατύ Μεσσηνίας πριν από 50 χρόνια. Η αγάπη του για την τέχνη τον οδήγησε το 1970 στο Πανεπιστήμιο La Trobe όπου σπούδασε Ιστορία της Τέχνης.

Η καθημερινότητα, όμως, είχε άλλες απαιτήσεις και ο Άγγελος Λαμπίρης πλήρωνε τις απαιτήσεις της μεγάλης του αγάπης όταν και όποτε οι απαιτήσεις της καθημερινότητας τού το επέτρεπαν. Άνοιξε την δική του επιχείρηση και η ζωγραφική πήρε δεύτερη θέση στη ζωή του. Η τελευταία έκθεση του ομογενή ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Περίμενε 21 χρόνια για να δοθεί πάλι στην τέχνη. Από το 2011, όμως, τα… επιχειρηματικά τελείωσαν, δίνοντας χρόνο και χώρο στα καλλιτεχνικά όνειρα του Άγγελου Λαμπίρη.

Ερωτευμένος με τη φύση της Μεσσηνίας, ο ομογενής ζωγράφος αποφάσισε να συνδυάσει τις δύο μεγάλες του αγάπες. Τώρα πλέον ο Άγγελος Λαμπίρης έχει κάνει δεύτερο σπίτι του το…  πρώτο. Τρεις μήνες το χρόνο μένει στην Ελλάδα, και οι πίνακες της έκθεσής του που ανοίγει στις 5 Δεκεμβρίου στην Cotham Gallery 101 (101 Cotham Road) στο Kew –και θα παραμείνει ανοικτή για δύο εβδομάδες– είναι εμπνευσμένη από τη μεσσηνιακή φύση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, όπως προαναφέραμε, στις 5 Δεκέμβρη στις 7 το απόγευμα και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι.