Νέες απεργίες από τους διοικητικούς σε Καποδιστριακό και Πολυτεχνείο-Τροπολογία για τα μαθήματα

Συνεχίζουν τις απεργίες οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πολυτεχνείου, ενώ και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχωρούν σε στάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, οι διοικητικοί του Καποδιστριακού αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο νέες 24ωρες απεργίες, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη. Μάλιστα, προτείνουν τη σύσταση μικτής επιτροπής πανεπιστημιακών και διοικητικών, η οποία θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να λάβει διευκρινίσεις επί της πρότασης των πέντε σημείων καθώς και τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση την Πέμπτη, προκειμένου να καθορίσουν το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Και στο Πολυτεχνείο το διοικητικό προσωπικό αποφάσισε στη γενική του συνέλευση να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του με τρεις 24ωρες απεργίες ως την Παρασκευή.

Ακόμη, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τετράωρες στάσεις εργασίας (9π.μ.-1μ.μ.), από αύριο μέχρι και την Παρασκευή.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα ο κ. Αρβανιτόπουλος συναντάται με εκπροσώπους της Συνόδου Πρυτάνεων ΑΕΙ, οι οποίοι νωρίτερα συνεδρίασαν για να προσέλθουν στο υπουργείο με προτάσεις.

Τροπολογία Αρβανιτόπουλου για να «ελαφρυνθούν» οι φοιτητές

Με τροπολογία που θα ψηφιστεί αύριο, το υπουργείο Παιδείας προωθεί ρύθμιση για να ελαφρύνει το βάρος των φοιτητών από τα χρωστούμενα μαθήματα.

Η ρύθμιση που προωθεί παρέχει τη δυνατότητα σε όλους ανεξαιρέτως τους φοιτητές όλων των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ψηφίζεται αύριο και είναι μια πολύ σημαντική κίνηση του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου που αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο και αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα.

Ήδη από χθες το υπουργείο Παιδείας κατέστησε σαφές ότι το εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας δεν θα χαθεί, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά μια νομοθετική ρύθμιση. Προϋπόθεση ωστόσο είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα άμεσα στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Πηγή:newpost.gr