Ο Ευαγ. Κακούλας πρόεδρος του Ελληνικού Αυστραλιανού Συμβουλίου

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε το Ελληνικό Αυστραλιανό Συμβούλιο Περθ μετά από εκλογές που έλαβαν μέρος εκπρόσωποι των 15 ελληνικών κοινοτικών Οργανισμών της Δυτικής Αυστραλίας στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ελληνικής Κοινότητας Δυτικής Αυστραλίας.

Πρόεδρος και για την περίοδο 2013-2014 αναδείχθηκε εκ νέου ο επιχειρηματίας και νομικός του εκεί Ελληνισμού, Ευάγγελος Κακούλας.
Ο κ. Κακούλας, ο οποίος με την παρουσία του ευεργετεί τον εκεί ελληνισμό και διαρκώς στηρίζει την ελληνομάθεια και τις ελληνικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Notre Dame Australia, διατέλεσε επί σειρά ετών αντιδήμαρχος Περθ, πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας για δύο θητείες και πρόεδρος του Australian Hellenic Council. Λάτρης του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, ο κ. Κακούλας συμμετέχει στα ελληνικά δρώμενα και στηρίζει τα εθνικά μας θέματα.

Αμέσως μετά την εκλογή του ως προέδρου του Συμβουλίου κ. κ. Κακούλας υποστήριξε ότι το Συμβούλιο θα αγωνιστεί για τα εθνικά μας θέματα και θα στηρίξει τη διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στα κρατικά σχολεία της Αυστραλίας, όπου θα διδάσκεται υποχρεωτικά από τον Φεβρουάριο του 2014.

Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου εξελέγη ο λέκτορας Ελληνικών του Ελληνικού Προγράμματος του Πανεπιστημίο Notre Dame Australia, κ. Σάββας Παπασάββας, η κ. Τίνα Καΐρου ανέλαβε τη Γραμματεία και ο κ. Θεόδωρος Μαλλιάς ταμίας. Όλα τα υπόλοιπα μέλη των οργανισμών αυτοδικαίως αποτελούν μέλη του Συμβουλίου.