ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Η ψήφος, οι Απόδημοι και το …μαξιλάρι!

ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Η ψήφος των Αποδήμων από τον τόπο κατοικίας τους, είναι πλέον γεγονός! Από τις προσεχείς εκλογές, οι οποίες, μάλιστα, γι αυτό τον λόγο θα επισπευσθούν από την Κυβέρνηση, οι Απόδημοι θα μπορούν να πηγαίνουν στις πρεσβείες και στα προξενεία της περιοχής που διαμένουν, αλλά και σε καφενεία, λέσχες, ιντερνέτ καφέ, εκκλησίες, λαϊκές αγορές και θα ψηφίζουν! Ένα όνειρο πολλών δεκαετιών των αποδήμων έλαβε σάρκα και οστά με την εμπνευσμένη νομοθετική πράξη της κυβέρνησης και την ομόθυμη στήριξη σύσσωμης της αντιπολίτευσης η οποία σε ένδειξη τιμής και υπόληψης για τη διασπορά υπερψήφισε το νομοσχέδιο.

Θετική ήταν και η συμβολή του ΣΑΕ το οποίο, παρά την αδράνεια στην οποία έχει βυθιστεί, επανέφερε παλαιότερη εισηγητική του Έκθεση και με την γνωστή του διεκδικητικότητα και αποτελεσματικότητα, συνέβαλε τα μάλα στην ιστορική αυτή εξέλιξη η οποία αναμένεται να αποδώσει τους καλούς καρπούς συμβάλλοντας, εκτός των άλλων τουριστικών ατραξιόν και στη σύσφιξη-έως σκασμού-  των δεσμών των αποδήμων με την μαμά πατρίδα…

Οι απόδημοι σε κάθε γωνιά του πλανήτη (ακόμα και από το υπερπέραν), κατά εκατοντάδες χιλιάδες, σπεύδουν με ενθουσιασμό στις κατά τόπους προξενικές αρχές να υποβάλλουν χαρτιά, πιστοποιητικά και άλλα επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα προκειμένου να λάβουν πίσω την ξεχασμένη τους ιθαγένεια και την λησμονημένη τους υπηκοότητα, για να μπορέσουν να ψηφίσουν για την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδος.

Στεφανοχάρτια, παραχωρητήρια ακόμη φιρμάνια και χρυσόβουλα από την εποχή των σουλτάνων, προικοσύμφωνα και προγαμιαία συμβόλαια κουβαλούν στις πρεσβείες και στα προξενεία προκειμένου να στοιχειοθετήσουν και να αποδείξουν την ελληνικότητά τους ώστε να πετύχουν την παράκαμψη του γραφειοκρατικού τέρατος και να φτάσουν, εκατόχρονοι πλέον, στην έκδοση της αστυνομικής ταυτότητας ή του ελληνικού διαβατηρίου για να καταστεί δυνατή η εγγραφή τους στα δημοτολόγια των δήμων!

Μετριοπαθείς εκτιμήσεις, ανεβάζουν σε περίπου 5 εκατομμύρια τους νέους απόδημους ψηφοφόρους που θα προστεθούν στα περίπου 6 εκατομμύρια των γηγενών που όλοι μαζί πλέον θα αναδείξουν την επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας η οποία θα εκπροσωπεί όχι την ψωροκώσταινα του Καποδίστρια, αλλά το εύρος του ελληνισμού από τον Περικλή και την Ασπασία μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Γεώργιο Καραϊσκάκη, από τους Κλέφτες και τους Αρματολούς μέχρι τους ελικοπτεροφόρους ληστές Παλαιοκώστηδες και τους ρομφαιοφόρους τρομοκράτες Ξηρούς. Από τους τζάμπα μάγκες νταβατζήδες και τους δώσε και σε μένα μπάρμπα φακελάκηδες, μέχρι τους πάση αιτία ανέργους, τους άστεγους και τους λοιπούς αναστενάρηδες…

Από τα επαναστατικά Δάνεια για την απελευθέρωση από τους Τούρκους μέχρι τα δάνεια του δουνουτού και της κυρίας Μέρκελ  που αξιώθηκε να σχηματίσει Κυβέρνηση συνεργασίας, πάνω που κοντεύαμε να ξεχάσουμε ότι είχε κερδίσει τις εκλογές!

Ελληνικές κάλπες στήνονται σε κάθε γωνιά της γης για να δικαιωθεί η ρήση πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω της θα βρεις Ρωμιό. Ένας σύγχρονος ελληνισμός αναδύεται μέσα από τα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, ενωμένος, ρωμαλέος και σφριγηλός, έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, την αρπακτικότητα των Τούρκων και την προκλητικότητα των Σκοπίων.

Τα απόδημα τέκνα της Ελλάδος, για μία ακόμα φορά στοιχίζονται στον κοινό αγώνα και η πατρίς ευγνωμονούσα τους παρέχει την διευκόλυνση της εξ αποστάσεως ψήφου, διότι έτσι είναι τούτη η χώρα αργεί αλλά δεν λησμονεί.

Και μετά …ξύπνησα με βρεμμένο το μαξιλάρι μου στον ιδρώτα!..