Στην Κύπρο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής -Εξετάζουν κρατούμενο αντιεξουσιαστή για τη δολοφονία των δύο Χρυσαυγιτών

Από την περασμένη Δευτέρα επισκέπτεται στις φυλακές Λευκωσίας τον κρατούμενο 30χρονο αντιεξουσιαστή Δημήτρη Μαμ.. κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής που έχει μεταβεί στο νησί, καθώς θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας διαθέτει πληροφορίες και γνωρίζει τον δράστη της δολοφονίας των δύο Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Tovima.gr, που έχει και το σχετικό ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα με το κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στην Κύπρο, ο 30χρονος κρατούμενος έχει συλληφθεί για την εν ψυχρώ δολοφονία, τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, στην Αγία Νάπα, τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων που ήταν φρουροί γνωστού κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος σχετίζεται κυρίως με νυχτερινά κέντρα. Οι κυπριακές Αρχές για τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν συλλάβει τον 30χρονο αντιεξουσιαστή και τον 42χρονο συνεργού του Αναστάσιου Τ., ενώ η δίκη βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Σημειώνεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στον πενταπλό φόνο.

Γιατί εξετάζουν τον 30χρονο οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής

Η ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η ίδια πηγή έχει στη διάθεσή της πληροφορίες αλλά και την «εκμυστήρευση» εμπλεκομένου στη υπόθεση ότι «ο 30χρονος είχε ίσως συμμετάσχει σε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα την περίοδο 2009-2010 κι ανάμεσα σε αυτές στην επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής τον Οκτώβριο του 2009».Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο κρατούμενος αντιεξουσιαστής σε κάποια από αυτές τις ένοπλες επιθέσεις πιθανόν να είχε συνεργασθεί με τον κοντόσωμο δράστη της δολοφονικής επίθεσης έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Πηγή:  iefimerida.gr