Χαμός στη Γαλλία για την ποινικοποίηση της πορνείας

Αναμένεται θύελλα αντιδράσεων σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο!

Σε πεδίο σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης αναμένεται να μετατραπεί σήμερα το γαλλικό κοινοβούλιο όπου θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο περί ποινικοποίησης της πορνείας που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στη χώρα του Φρανσουά Ολάντ. Η γαλλίδα ηθοποιός, Κατρίν Ντενέβ, μία από τις εκατοντάδες διασημότητες στη χώρα που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, απηύθυνε έκκληση στην γαλλική ηγεσία να ξανασκεφθεί το θέμα.05f3475b46c92056611252a02649aa37

Υπενθυμίζεται ότι, το νομοσχέδιο που κατέθεσε προς συζήτηση στη γαλλική Βουλή το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, προβλέπει την δίωξη των πελατών της πορνείας και περιέχει περισσότερα από 20 άρθρα, πολλά από τα οποία αφορούν την εξάρθρωση ξένων δικτύων εκμετάλλευσης γυναικών και την βοήθεια προς εργαζόμενες του σεξ που επιθυμούν να σταματήσουν το επάγγελμα. Εκείνο όμως το σημείο που πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στη Γαλλία είναι το Άρθρο 16, σύμφωνα με το οποίο, για πρώτη φορά θα αποτελεί αδίκημα στη Γαλλία να πληρώνει κάποιος για σεξ.

Όσοι συλληφθούν να αγοράζουν τις υπηρεσίες ιερόδουλων θα αντιμετωπίζουν πρόστιμο 1.500 ευρώ και το διπλό αν υποπέσουν ξανά στο ίδιο αδίκημα. Επιπλέον, ο παραβάτης θα αναγκάζεται να παρακολουθεί ένα σεμινάριο «ενημέρωσης- ευαισθητοποίησης» παρόμοιο με εκείνο για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ που παρακολουθούν όσοι συλλαμβάνονται να οδηγούν μεθυσμένοι.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, το νομοσχέδιο έχει πολλές πιθανότητες να ψηφιστεί. Αξίζει να σημειωθεί πως, ένα παρόμοιο μέτρο είχε κατατεθεί στη Βουλή το 2011, με την υποστήριξη τόσο της Αριστεράς όσο και της Δεξιάς, αλλά δεν προχώρησε λόγω έλλειψης κοινοβουλευτικού χρόνου.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Le Figaro” αναφέρει ότι έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις από Γάλλους πολίτες που αντιτίθενται στο κυβερνητικό αυτό μέτρο.

Στις διαδηλώσεις αναμένεται να δώσουν δυναμικό “παρών” μία ομάδα αντρών, τα λεγόμενα “343 γουρούνια” που έχουν ήδη καταδικάσει σε ανοιχτή επιστολή τους όλους όσοι ψηφίζουν νόμους για την επιθυμία και την απόλαυση.

“Πιστεύουμε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να πωλούν ελεύθερα τα κάλλη τους, ακόμη και να το απολαμβάνουν”, ανέφεραν στην επιστολή τους τα “343 γουρούνια”. Σύμφωνα με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, η επιστολή είναι σκανδαλώδης και αντιδραστική και αποκαλύπτει τον πραγματικό στόχο όσων υπερασπίζονται την πορνεία που είναι η διατήρηση της ανδρικής κυριαρχίας και της γυναικείας υποταγής.

Parapolitika.gr