Ενα εκατομμύριο εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι για πάνω από ένα μήνα!

– Μόνο μία στις 2 επιχειρήσεις καταβάλλει κάθε μήνα τους μισθούς
– Σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθυστερήσεις στις πληρωμές φτάνουν και τους 12 μήνες
– Εργαζόμενοι δουλεύουν 8 ώρες αλλά φαίνονται οι μισές

“Μέσα” βάζουν κάθε μήνα τους υπαλλήλους τους σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις της χώρας ενώ μόνο 4 στους 10 παίρνουν κανονικά το μισθό τους χωρίς καθυστέρηση.

Σύμφωνα με εμπειρικές μελέτες του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής, μόνο μία στις δύο επιχειρήσεις καταβάλει κάθε μήνα τη μισθοδοσία των εργαζομένων της.

Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στους τομείς φύλαξης, τουρισμού, διαφήμισης, κινηματογράφου, ιματισμού, οδικής βοήθειας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπάρχει επιχειρησιακή σύμβαση που κατατέθηκε πρόσφατα στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Εργασίας, με την οποία οι εργαζόμενοι συμφώνησαν να τους καταβάλλεται η αμοιβή τους ανά τρίμηνο και όχι μηνιαίως.

Στο μεταξύ ευρεία είναι η έκταση των ψευδώς δηλωθέντων, όπως «βλέπουν» οι Επιθεωρητές Εργασίας πίσω από τη μεγάλη αύξηση των μεγεθών της μερικής απασχόλησης. Σε αρκετές περιπτώσεις, αυτό «κρύβει» μισθωτούς που εργάζονται μεν επί οκτώ ώρες αλλά δηλώνονται για τέσσερις ή πέντε ώρες με το 50% του μισθού.

Πηγή:NewsIt.gr

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.