Νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, Νικόλας Παπαδόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) στην Κύπρο, σύμφωνα τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών εσωκομματικών εκλογών.

Όπως προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξασφάλισε 12.460 ψήφους ή ποσοστό 51,12%, ενώ ο ανθυποψήφιος Μάριος Καρογιάν συγκέντρωσε 11.914 ψήφους ή ποσοστό 48,88%.

Πριν από την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, ο κ. Καρογιάν και το επιτελείο του υπέβαλαν ένσταση κατά του κύρους των εκλογών, καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη σε περισσότερα από 400 παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν. Επίσης, ο κ. Καρογιάν είχε ζητήσει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων σε όλες τις επαρχίες.

Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν σε σύσκεψη των εφόρων εκλογής όλων των επαρχιών και η ανακήρυξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ως νέου προέδρου του ΔΗΚΟ έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακήρυξή του, ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε μηνύματα εσωκομματικής ενότητας. Τόνισε ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας λέχθηκαν πολλά, αλλά διαγράφονται όλα και το ΔΗΚΟ γυρίζει σελίδα.

«Θέλω ξεκάθαρα να τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τον συναγωνιστή Μάριο Καρογιάν και σε όλους τους συναγωνιστές που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε αυτό το τιμημένο κόμμα, να συνεχίσει να υπηρετεί την Κύπρο και τον λαό της, γιατί είναι πολύ περισσότερα όσα μας ενώνουν παρά όσα μας χωρίζουν» είπε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα δώσει αγώνες για να ξεπεράσει η πατρίδα τα οικονομικά αδιέξοδα και να επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος, γιος του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίσης του ΔΗΚΟ Τάσσου Παπαδόπουλου, είχε ταχθεί εναντίον της υποστήριξης της υποψηφιότητας του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου από το κόμμα. Ωστόσο προεκλογικά είχε δήλωσε ότι αν το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο.

Ο Μάριος Καρογιάν συνεχάρη τον Νικόλα Παπαδόπουλο για την εκλογή του στην προεδρία του κόμματος και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία. Είπε, επίσης, ότι ο ίδιος ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα.

«Παρ’ όλον ότι έχω κάθε λόγο να διαφωνώ και να αμφισβητώ τις αποφάσεις σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που έχω υποβάλει και παρά τις διαφωνίες μου με τον τρόπο που διεξήχθη η εκλογική διαδικασία, ιδιαίτερα στην Πάφο, θα συνεχίσω να πράττω το καθήκον μου, όπως έμαθα σε όλη μου τη διαδρομή και όλη μου τη ζωή» είπε ο κ. Καρογιάν.

Πρόσθεσε ότι η κομματική του νομιμοφροσύνη και η αφοσίωσή του στους αγώνες και τις αρχές του καθώς και η δημοκρατική του συνείδηση δεν του επιτρέπουν να διευρύνει τις πληγές στο ΔΗΚΟ.
Η διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων αναμενόταν να τελειώσει γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής, αλλά παρατάθηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή:skai.gr