Πλημμύρες σε Άργος και Κυπαρισσία από τις ισχυρές βροχοπτώσεις- Μία γυναίκα νεκρή στο Άργος

Πάτρα

Ακόμα μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας στο Αργος αυτή τη φορά. Μια γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων, λίγο μετά τις έξι τα ξημερώματα, από υπόγειο στο Άργος. Πρόκειται για μία γυναίκα περίπου 50 ετών σερβικής καταγωγής, η οποία έμενε για πολλά χρόνια στο Άργος.

Οπως είπε στο Mega ο περιφερειάρχης πυροσβεστικής Πελοποννήσου Κ. Γιοβής το διαμέρισμα πλημμύρισε όταν έσπασε το τοιχίο και τα νερά από τον ακάλυπτο μετέτρεψαν το σπίτι σε… ποτάμι. Στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό μίλησε και ο δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος ο οποίος αναφερόμενος στα καιρικά φαινόμενα τα παρομοίασε με «ποτάμι που τρέχει από τον ουρανό».

Οι καταιγίδες που εκδηλώνονται από το απόγευμα της Κυριακής στην Πελοπόννησο δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα, ειδικά στο Άργος και την Κυπαρισσία όπου σημειώθηκαν εκτεταμένες πλημμύρες.Στο Άργος, οι δύο ξεροπόταμοι που διέρχονται την πόλη, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν και πλημμύρισαν τους περισσότερους δρόμους και πολλά υπόγεια σπίτια. Αρκετοί δρόμοι στο ανατολικό τμήμα της πόλης παραμένουν κλειστοί. Η Πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε τουλάχιστον 20 κλήσεις.Προβλήματα αναφέρθηκαν και τα χωριά Νέα Κίος, Σκαφιδάκι και Κεφαλάρι, ενώ η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, από τους Μύλους προς το Άργος, είναι δύσκολη.

Πλημμύρες αναφέρθηκαν και στην περιοχή της Κυπαρισσίας, όπου η Πυροσβεστική έχει δεχτεί 12 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης, στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, η κυκλοφορία εκτρέπεται μέσω του χωριού Σπηλιά. Νερά υπάρχουν και στο οδόστρωμα της εθνικής οδού Κυπαρισσίας – Καλού Νερού, ενώ καθίζηση σημειώθηκε στο στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας. Λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης – Άργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε