“Η κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιεί σοβαρές προτάσεις της Ομογένειας”

ΚΟΤΣΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ (DHW): ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ Η κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιεί σοβαρές προτάσεις της Ομογένειας

Κολωνία, Δεκ. 2013.
Σε δήλωσή του προς τον τύπο ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλου χαιρετίζει την απόφαση της Κυβέρνησης Σαμαρά να δημιουργήσει ιστότοπο για την καλλίτερη προβολή εγκαταστάσεων φορέων που βρίσκονται σε περιοχές ιδιαίτερης φυσικής, ιστορικής και πολιτιστικής αξίας και μέχρι τώρα υπολειτουργούσαν ή έμεναν ανεκμετάλλευτες.
“Ήδη τον περασμένο Ιούλιο και μετά από συνάντηση με ηγετικά στελέχη της αθλητικής νεολαίας και της ολυμπιακής οικογένειας της Γερμανίας ενημερώσαμε με επιστολή μας την Υπουργό Τουρισμού για την έλλειψη εκμετάλλευσης και υπολειτουργίας σημαντικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα. Ειδικά η οργανωμένη αθλητική νεολαία της Γερμανίας, που αποτελείται από πολλά εκατομμύρια νέων, αναζητεί διαρκώς ενδιαφέροντες τόπους με λειτουργικές εγκαταστάσεις για εκπαιδευτικά ταξίδια, σεμινάρια, εργαστήρια, κλπ. Έτσι αναφερθήκαμε τότε στο κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Ολυμπία και την Κοργιαλένειο Αναργύρειο Σχολή στις Σπέτσες και την δυνατότητα συνεργειών με τους παραπάνω φορείς αλλά και ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Χαιρόμαστε που έστω και τώρα πραγματοποιείται η πρότασή μας μέσω δημιουργίας του εξαιρετικού ιστότοπου www.grect.com”, αναφέρει στην δήλωσή του ο Αντιπρόεδρος του DHW.
Ο ιστότοπος www.grect.com απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να οργανώσουν εκπαιδευτικά ταξίδια, συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, εργαστήρια και μαθήματα σε καλά οργανωμένες
εγκαταστάσεις στην Ελλάδα με δυνατότητες σύνδεσης του “τερπνού μετά του ωφελίμου”. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ “στόχος της ιστοσελίδας είναι η δημιουργία συνεργιών στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της οικονομίας και η προσέλκυση επιστημονικού και εκπαιδευτικού κοινού από το εξωτερικό.” Οι εγκαταστάσεις των φορέων που μέχρι στιγμής περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα είναι το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών στους Δελφούς, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία στην Ολυμπία, η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (με τα παρατήματά της σε Υδρα, Δελφούς, Μύκονος, Ρέθυμνο, Μήθυμνα της Λέσβου και Τσεπέλοβο στα Ζαγοροχώρια), η Κοργιαλένειος Αναργύρειος Σχολή στις Σπέτσες και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ευρωπαϊκού Δικαίου (με εγκαταστάσεις στο Κέντρο της Αθήνας και το Σούνιο).

*Φωτογραφία πρώτης σελίδος, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου DHW Φαίδων Κοτσαμπόπουλος.