“Στροφή” Μπούκουρα: “Νομότυπες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής”!

– Νέα στοιχεία εις βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης
– Τεράστιος ο όγκος του υλικού με αρχεία υπολογιστών, στικάκια και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων
– Βίντεο ντοκουμέντα με εκπαιδεύσεις μελών που έχουν πραγματικά όπλα
– Αλλάζει η στάση του Στάθη Μπούκουρα που διαφοροποιείται από τον Κασιδιάρη
– Αναβλήθηκε η απολογία των Γερμενή, Μπούκουρα, Ηλιόπουλου

Νέα στοιχεία εις βάρος των βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχουν στα χέρια τους οι τρεις ανακρίτριες που εξετάζουν την υπόθεση για εγκληματική οργάνωση.

Οι τρεις ανακρίτριες κάλεσαν τους συνηγόρους των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Λαγού, για να τους επιδώσουν νέο ανακριτικό υλικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν σκληρό εξωτερικό δίσκο με τεράστιο όγκο δεδομένων, η αναπαραγωγή του οποίου και μόνο χρειάζεται πάρα πολλές ώρες. Το υλικό αυτό περιέχει αρχεία από ηλεκτρονικούς υπολογιστές των κατηγορούμενων, στικάκια, άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων, καθώς επίσης και την ανάκτηση σβησμένων αρχείων από τους συγκεκριμένους υπολογιστές. Προσδιορίζεται δε και η ημερομηνία που τα συγκεκριμένα αρχεία σβήστηκαν. Το σημαντικό όμως είναι ότι στη δικογραφία υπάρχουν και βίντεο τα οποία εκτιμώνται ως ιδιαίτερα σημαντικά από τις ανακριτικές Αρχές.

Τα βίντεο δείχνουν στρατολόγηση νεαρών, εκπαιδεύσεις μελών της Χρυσής Αυγής, που φορούν κουκούλα και έχουν πραγματικά όπλα, καθώς και “περίεργες” ορκομωσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν και διάφορα καψώνια.

Τα παραπάνω νέα στοιχεία που προέκυψαν, οδήγησαν στην αναβολή της απολογίας των Ηλιόπουλου, Γερμενή και Μπούκουρα για τις 11 Ιανουαρίου, ώστε οι κατηγορούμενοι να ενημερωθούν για το υλικό.

Μπούκουρας: Νομότυπες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Στο μεταξύ, διαφορετική στάση έναντι των υπολοίπων συναδέλφων του φαίνεται να τηρεί ο βουλευτής Κορινθίας Στάθης Μπούκουρας, ο οποίος χαρακτηρίζει νομότυπες τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορούμενων βουλευτών χθες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Παράλληλα επισημαίνει πως τον εκπροσωπεί το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια και όχι άλλος βουλευτής.

Σε ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Αλέξη Κούγια υπογραμμίζεται ότι «τον κ. Μπούκουρα δεν εκφράζουν οι προσωπικές απόψεις άλλων βουλευτών του κινήματος, ούτε οι χαρακτηρισμοί που αφορούν τις δύο εφέτες ανακριτές και την ελληνική Δικαιοσύνη».