Αρβανιτόπουλος: Τη Δευτέρα το άνοιγμα του ΕΚΠΑ

1284148

Ο Υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εκτίμησε σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε, ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα ανοίξει έως τη Δευτέρα.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ Fm, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι ο αριθμός των διοικητικών υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, δεν αλλάζει. Αναφερόμενος στον Πρυτανη, Θεοδόση Πελεγρίνη, είπε ότι πρέπει να παραπεμφθεί σε Πειθαρχικό.

«H πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων συμφώνησε ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης στις δημοσιοποιημένες προτάσεις, για να γυρίσουν στην εργασία τους και να λειτουργήσει σωστά το πανεπιστήμιο. Αντιτάχθηκε μία μικρή μειοψηφία διοικητικών, διαδικαστικά κατά του ανοίγματος, συμφωνώντας, όμως, ότι συζητάνε επί των προτάσεων. Συνεπώς, και με την ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων του ΕΚΠΑ ότι δεν εμποδίζουν καθηγητές και φοιτητές να πάνε στα μαθήματά τους, νομίζω ότι τη Δευτέρα θα ανοίξει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Ως προς το ζήτημα της διαθεσιμότητας, ο υπουργός Παιδείας είπε πως στο καθεστώς αυτό θα υπαχθούν 1.165 υπάλληλοι από οκτώ Πανεπιστήμια.

«Από τη Δευτέρα οι γραμματείες θα πρέπει να ανοίξουν για να γίνουν οι ενστάσεις, διότι η προθεσμία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα. Επειδή δεν συμφώνησαν έγινε η διαδικασία της απογραφής και έγιναν λάθη. Τώρα, πρέπει να συνεργαστούν οι υπηρεσίες διοικητικού προσωπικού για να αλλάξουν λάθη, αλλά ο αριθμός θα παραμείνει ίδιος. Αυτό έγινε βάσει συγκεκριμένης μελέτης με κριτήρια και αλγόριθμο, άρα έχει τελειώσει. Το δεύτερο είναι ότι ξεκινάμε σε συνεργασία με κάθε ίδρυμα την εκπόνηση των οργανισμών, για να γίνει η διοικητική αναδιάρθρωση και παραδέχθηκαν και οι ίδιοι, προς τιμήν τους, ότι υπάρχουν παθογένειες» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο σενάριο επιστράτευσης όπως δήλωσε χαρακτηριστικά είναι «σώφρον να αποφεύγονται κατασταλτικά μέτρα. Είναι το έσχατο μέτρο σε μία Δημοκρατία και όταν λαμβάνεται πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένο και αποτελεσματικό» πρόσθεσε.

Zougla.gr