Aegean: Θετικά τα πρώτα σημάδια για την κοινή πορεία με την Olympic Air

Αθήνα
Αύξηση της επιβατικής κίνησης εσωτερικού κατά 10% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο ανακοίνωσε για τον Νοέμβριο του 2013 η Aegean Airlines, έναν μήνα μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Olympic Air.

Η εταιρεία μιλά για οφέλη που καθίστανται εμφανή και «προκύπτουν από τις συνέργειες του δικτύου, μετά την ενοποίηση, τόσο για την εταιρεία όσο και για τους επιβάτες για τις πτήσεις εσωτερικού».

Όπως αναφέρει, ήδη τον Νοέμβριο, «τον πρώτο μήνα της κοινής πορείας των δύο εταιρειών και μετά από τέσσερα χρόνια συνεχούς κάμψης, σημειώθηκε για πρώτη φορά αύξηση στην αθροιστική κίνηση εσωτερικού των δύο εταιρειών, η οποία διαμορφώθηκε στο 10% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2012».

Συγκεκριμένα, η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν τον Νοέμβριο αθροιστικά 315.000 επιβάτες, έναντι 286.000 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Ο κοινός σχεδιασμός του προγράμματος πτήσεων βελτίωσε τις επιλογές του επιβατικού κοινού, ενώ παράλληλα η επιθετική τιμολογιακή πολιτική, που εκφράστηκε μέσα από τη διάθεση μεγάλου αριθμού χαμηλών ναύλων, ιδιαίτερα στους νησιωτικούς προορισμούς, συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση της κίνησης» σημειώνει η εταιρεία.

Μάλιστα, διαπιστώνει ότι ύστερα από τέσσερα χρόνια ύφεσης καταγράφεται αύξηση της κίνησης σε προορισμούς όπως τα Χανιά, η Χίος, η Μυτιλήνη και τα Ιωάννινα.

«Η ενδυνάμωση της επιβατικής κίνησης άγγιξε και τις άγονες γραμμές, καθώς με θετικό πρόσημο κινήθηκαν για το Νοέμβριο 2013 τα νησιά Μήλος, Πάρος και Κύθηρα, ενώ η Σκύρος συνεχίζει την πολύ θετική τάση των τελευταίων ετών» σημειώνει η εταιρεία και προσθέτει ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2013 «το δίκτυο των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω με τις ενέργειες τιμολογιακής πολιτικής και συνδεσιμότητας που έχουν ήδη ανακοινωθεί».

Μάλιστα, όπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου «η κίνηση των δύο εταιρειών στα τρία μεγαλύτερα δρομολόγια εσωτερικού (Αθήνα – Θεσσαλονίκη, Αθήνα – Ρόδος και Αθήνα – Ηράκλειο) ενισχύθηκε κατά 17% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2012, καλύπτοντας σχεδόν ολοκληρωτικά την απουσία της Cyprus Airways από τα δρομολόγια αυτά».

Η Aegean σημειώνει ότι στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι δύο νέες κατηγορίες ναύλων στην οικονομική θέση, που προσφέρουν μεγαλύτερη οικονομία για ταξίδια χωρίς αποσκευή (GoLight) ή με αποσκευή και απεριόριστη ευελιξία (Flex), αντίστοιχα. Μάλιστα, από τον Φεβρουάριο του 2014 θα έρθει επέκταση αυτής της κατηγορίας εισιτηρίων και στο δίκτυο της Olympic Air, κάτι που εκτιμάται ότι θα αυξήσει τη ζήτηση.

«Οι πρώτες συνέργειες του δικτύου λειτούργησαν ήδη στο εσωτερικό. Ύστερα από τέσσερα χρόνια κάμψης οι καταναλωτές πετούν περισσότερο, εκμεταλλευόμενοι το νέο πρόγραμμα πτήσεών μας και τη νέα πολιτική χαμηλότερων ναύλων που βελτίωσαν και τις πληρότητες. Οι επόμενοι μήνες με την ενοποίηση των συστημάτων θα μας επιτρέψουν να ομογενοποιήσουμε πλήρως την πολιτική των ναύλων αλλά και των προνομίων πιστότητας με πολλαπλά οφέλη» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Σύμφωνα με τον κ. Γερογιάννη, «ένα σύστημα μειωμένων εποχικά χρεώσεων στα ελληνικά αεροδρόμια θα βοηθούσε τόσο στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, όσο και στην ενίσχυση της κίνησης τους αδύναμους μήνες» καθώς «περισσότεροι Έλληνες θα έχουν τη δυνατότητα να πετούν με χαμηλότερο κόστος».

Newsroom ΔΟΛ