Μετρό: Παραδίδεται σε χρήση ο σταθμός Αγία Μαρίνα

μετροΜέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται ότι θα τεθεί σε λειτουργία ο σταθμός του Μετρό «Αγία Μαρίνα» και αποτελεί επέκταση της γραμμής 3 από τον σταθμό Αιγάλεω.
Ο συγκεκριμένος σταθμός επρόκειτο να δοθεί σε χρήση τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο προβλήματα που υπήρξαν στις εργασίες εγκατάστασης του συστήματος σηματοδότησης οδήγησαν σε περαιτέρω καθυστέρηση.

 

 

Κατά την διάρκεια των τελικών δοκιμών που πραγματοποιούνται μετά την εγκατάσταση του συστήματος προέκυψε ότι απαιτούνταν επιπλέον αναπροσαρμογές και προσθήκες στο σύστημα σηματοδότησης προκειμένου αυτό να «δέσει» με τα υφιστάμενα συστήματα, αλλά και να εξασφαλιστεί η συμβατότητα με την επέκταση της γραμμής. Να τονιστεί ότι ο σταθμός ήταν έτοιμος ήδη από το 2011 ωστόσο η εμπλοκή που υπήρξε σε όλα τα έργα στα οποία είχε συμμετοχή η Siemens, λόγω του γνωστού σκανδάλου, είχε ως αποτέλεσμα καθυστερήσεις.

 

 

Ο σταθμός Αγία Μαρίνα βρίσκεται επί της Ιεράς Οδού και θα είναι ο τερματικός της γραμμής 3, έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης προς τον Πειραιά με έξι επιπλέον σταθμούς, κάτι που αναμένεται το 2017.

 

 

Η διαδρομή από την Αγία Μαρίνα μέχρι το Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 9 λεπτά, ενώ η μετάβαση ως το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα γίνεται σε μόλις 40 λεπτά της ώρας. Σε καθημερινή βάση ο σταθμός θα εξυπηρετεί περίπου 30.000 επιβάτες.

 

 

Ιδιαίτερη σημασία έχει επίσης το γεγονός ότι για τις ανάγκες του σταθμού «Αγία Μαρίνα», κατασκευάστηκε χώρος μετεπιβίβασης ο οποίος διαθέτει χωρητικότητα για στάθμευση 380 Ι.Χ. οχημάτων. Η λειτουργία του εν λόγω σταθμού θα οδηγήσει σε σημαντικές τροποποιήσεις στην διαδρομή των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την περιοχή.

 

Πηγή: euro2day.gr