Oι πέντε βασικοί λόγοι για τους οποίους απατούν οι γυναίκες

Οι εποχές που πιστεύαμε ότι η απιστία είναι «προνόμιο» των ανδρών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα τελευταία χρόνια, στον πειρασμό αυτό υποκύπτουν ολοένα και περισσότερες γυναίκες.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «The Pour Habit Journal», σε δείγμα περίπου 4.000 γυναικών από τη Βρετανία και την Αυστραλία, θέλησε να ρίξει φως στις αιτίες που οι γυναίκες μπορεί να οδηγηθούν στην απιστία.

Οι περισσότεροι θα πίστευαν ότι ο κύριος λόγος που ωθεί μια γυναίκα στην απιστία, είναι η συναισθηματική «πλήξη» ή η έλλειψη κατανόησης. Απ΄ ό,τι φαίνεται όμως, ο σημαντικότερος λόγος πλέον είναι η… οικονομική σταθερότητα που μπορεί να προσφέρει ένας άντρας.

Την τελευταία δεκαετία λοιπόν, το «ασθενές» φύλο δεν φαίνεται διατεθειμένο να παραιτείται εύκολα από την εκπλήρωση των επιθυμιών ή των φαντασιώσεων τους.
Παρακάτω παρατίθενται οι πέντε βασικοί λόγοι που οδηγούν μια γυναίκα στο να κάνουν το κεφάλι του (νόμιμου) συντρόφου τους να… «βαραίνει».

Χρήματα: Μπορούν να προσεγγίσουν κάποιον που είναι πλούσιο για να τις σώσει από την οικονομική δυστυχία τους (ή τουλάχιστον κάποιο που να μπορεί να χρηματοδοτήσει τις πολυτέλειες τους στη ζωή). Είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση – οι γυναίκες «μαγνητίζονται» από τους άνδρες που μπορούν να τους προσφέρουν άνεση και οικονομική σταθερότητα και αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες μιας… ασφαλούς σχέσης. Γι’ αυτό αν είστε «αλήτης» σε όλη σας τη ζωή, μην απορήσετε όταν μια μέρα η σύντροφός σας, σας αφήσει στα κρύα του λουτρού. Χρειάζεται κάποιον με τον οποίον θα χτίσει μια σίγουρη (οικονομικώς) οικογένεια.

Sex: Ναι, άντρες, μην απορείτε. Οι γυναίκες απατούν και γι’ αυτό το λόγο. Μπορεί μια σχέση να είναι τέλεια από συναισθηματικής άποψης, αλλά αν στον σεξουαλικό τομέα ο… «δείκτης» είναι… πεσμένος, η σύγχρονη γυναίκα θα επιδιώξει αργά η γρήγορα να… ταΐσει την σεξουαλική της πείνα!

Η έλλειψη συναισθηματικής σταθερότητας:  Η γυναίκα, άσχετα από το πόσο ανεξάρτητη ή δυναμική είναι, επηρεάζεται πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι ένας άντρας στον συναισθηματικό τομέα και θέλει να έχει δίπλα της έναν άντρα που θα την κατανοεί. Ακόμα και στα πιο παράλογα! Σε μια brutal αντρική κοινωνία, θα επιδιώξει να βρει άλλους τρόπους για να γεμίσει τα συναισθηματικά της… «κενά».

Ρουτίνα: Οι μακροχρόνιες σχέσεις είναι και οι πιο ευάλωτες. Μερικές γυναίκες βαριούνται να είναι με τον ίδιο σύντροφο για μεγάλο χρονικό διάστημα και τότε αισθάνονται την ανάγκη να δοκιμάσουν κάτι νέο (και πιθανότατα πιο καλό), που θα… «ταρακουνήσει» την πλήξη της καθημερινότητας.

Απουσία εκτίμησης: Οι άνθρωποι έχουν έμφυτη την ανάγκη για εκτίμηση. Θέλουν να γνωρίζουν αν οι οικογένειές τους, οι φίλοι τους, οι αγαπημένοι τους, εκτιμούν τι κάνουν. Και όταν ένας άντρας δεν εκτιμά την γυναίκα που έχει δίπλα του, το πιθανότερο είναι να… την «εκτιμήσει» κάποιος άλλος.

Πηγή:Neoskosmos.gr