Άνδρας μαχαίρωσε τρεις ηλικιωμένους έξω από τουρκικό τζαμί στην Μελβούρνη

Ένας 70χρονος άνδρας από την περιοχή Glenroy της Μελβούρνης είναι νεκρός και δύο άλλοι συνομήλικοί του νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο της πόλης, μετά από επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν από έναν νεαρότερο άνδρα. Το περιστατικό συνέβη την Πέμπτη έξω από το Τουρκικό Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο, που βρίσκεται στο βορειοδυτικό προάστιο της Μελβούρνης, Dallas, το οποίο στεγάζει και τζαμί.

Κατά την ώρα της επίθεσης, μέσα στο τζαμί βρίσκονταν περίπου σαράντα ηλικιωμένες γυναίκες που προσεύχονταν. Ο 22χρονος δράστης, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ήθελε να μπει μέσα στο τζαμί και όταν οι τρεις ηλικιωμένοι άνδρες προσπάθησαν να τον σταματήσουν αυτός τους μαχαίρωσε.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, οι αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι τρεις ηλικιωμένοι άνδρες προσπάθησαν να σταματήσουν τον 22χρονο γιατί αυτός βρισκόταν σε μαινόμενη κατάσταση. Την κατάσταση του δράστη επιβεβαιώνει και η αστυνομία καθώς, όπως έγινε γνωστό, όταν λίγα λεπτά αργότερα αστυνομικοί κατέφθασαν στον χώρο του τζαμιού και στην προσπάθειά τους να συλλάβουν τον 22χρονο αυτός επιτέθηκε ακόμα και σε αυτούς. «Χρειάστηκε να επέμβουν δώδεκα άνδρες της αστυνομίας για να γίνει εφικτή η σύλληψή του» ανέφερε χαρακτηριστικά λίγη ώρα αργότερα ο υπαστυνόμος Stuart Bailey.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν γνωστός στην τουρκική παροικία και δύο μέρες πριν είχε επισκεφθεί το τζαμί, ζητώντας τη βοήθεια του ιμάμη γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα λόγω χρήσης ναρκωτικών.

Εκατοντάδες μέλη της τουρκικής παροικίας έχουν επισκεφθεί μέχρι τώρα το αστυνομικό τμήμα της περιοχής για να δώσουν καταθέσεις προκειμένου να εξακριβωθούν οι λόγοι που οδήγησαν τον άνδρα στην επίθεση. Ο 22χρονος τελεί υπό κράτηση.

Πηγή:Neoskosmos.com.