Βενιζέλος: «Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα»

beni1-640x400Με αντικείμενο την προώθηση της εφαρμογής των κυβερνητικών αποφάσεων «ώστε κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα να μη μείνει χωρίς ρεύμα», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, συναντήθηκε με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη.

 

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι το φαινόμενο την «ενεργειακής φτώχειας» που, όπως είπε, αποτελεί μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όπως είπε, η κυβέρνηση έχει μια «ολοκληρωμένη παρέμβαση και κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ώστε να καταπολεμηθεί στην Ελλάδα η ενεργειακή φτώχεια».

 

Αναφερόμενος στη σειρά μέτρων που έχει αποφασιστεί να ληφθούν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλοι όσοι ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος για αυτούς.

 

«Πρακτικά σημαίνει ότι σε χιλιάδες οικογένειες, μπορεί αυτές να είναι 500 χιλιάδες οικογένειες και παραπάνω, δεν θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

 

Πέρα από το πακέτο της κοινωνικής παρέμβασης, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, υπάρχει και η περιβαλλοντική διάσταση, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να τροφοδοτείται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Επ’ αυτού είπε ότι υπάρχει ένα κίνητρο που προσφέρει τώρα η ΔΕΗ με την παρέμβαση της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες του φαινομένου, θα αφαιρείται οποιαδήποτε κατανάλωση ρεύματος από τον λογαριασμό των νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ