H Susan Boyle πάσχει από σύνδρομο Asperger

Scottish singing sensation Susan Boyle makes her first Las Vegas performance with Donny Osmond at the  Donny and Marie show at The Flamingo Las Vegas in Las Vegas, NvΗ Σκωτσέζα Susan Boyle, διάσημη εν μια νυχτί από την εκπομπή Britain’s Got Talent, δήλωσε σε μια πρόσφατη συνέντευξη της ότι πάσχει από σύνδρομο Asperger. Και όχι από κάποια βλάβη στον εγκέφαλο, όπως πίστευε όλα αυτά τα χρόνια λόγω λάθος διάγνωσης των γιατρών. Το σύνδρομο Asperger είναι μια μορφή αυτισμού που επηρεάζει πολύ τις επικοινωνιακές ικανότητες του ατόμου που το έχει, προκαλώντας και περαιτέρω δυσκολίες στις κοινωνικές συναναστροφές.

 

Στον Observer είπε ότι είναι ανακουφισμένη που επιτέλους έχει στα χέρια της μια διάγνωση και μαζί με αυτή μια πιο καθαρή εικόνα για αυτό που της συμβαίνει.  «Το Asperger δεν με καθορίζει σαν άτομο αλλά ούτε και τη ζωή μου. Είναι μια κατάσταση την οποία πρέπει να αποδεχτώ και να αντιμετωπίσω, αλλά τώρα νιώθω πιο χαλαρή. Από δω και πέρα, ο κόσμος θα κατανοεί καλύτερα ποια είμαι και γιατί κάνω τα πράγματα που κάνω». Η τραγουδίστρια που έχει πουλήσει περίπου δεκαεννιά εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως παραδέχτηκε ότι έπασχε από κατάθλιψη όταν ήταν μικρότερη και παρατήρησε ότι στις μέρες μας μια πνευματική ασθένεια δεν σε στιγματίζει τόσο πολύ όσο στο παρελθόν.

 

Αν και η δουλειά της απαιτεί πολλά ταξίδια, η ίδια μένει στο πατρικό της σπίτι, στο Blackburn, όπου έχει πολλή φροντίδα και υποστήριξη. «Δεν είμαι τόσο δυνατή για να τα καταφέρω μόνη μου. Νιώθω καλύτερα, όταν έχω την υποστήριξη των ανθρώπων γύρω μου».

Peoplegreece.com