Δυο Ισπανοί δημοσιογράφοι απήχθησαν από την Αλ Κάιντα στη Συρία

Σύμφωνα με την «El Mundo» η απαγωγή έγινε στα σύνορα με την Τουρκία

91B2745ED1B8437BF02697E5E17152C7Ο Ισπανός ανταποκριτής της «El Mundo» στη Συρία, Javier Espinosa και ο επίσης Ισπανός φωτογράφος Ricardo Garcia Vilanova, απήχθησαν στη Συρία από μια ένοπλη οργάνωση που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.

Η είδηση δημοσιεύεται σήμερα στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «El Mundo» και όπως αναφέρεται η απαγωγή πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η απαγωγή έγινε από την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε» στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και στην επαρχία Raqqa.

Οι δυο Ισπανοί επέστρεφαν στη χώρα τους μετά από δυο εβδομάδες ρεπορταζ στη Συρία και απήχθησαν από τους ένοπλους μαζί με τέσσερις στρατιώτες του «ελεύθερου στρατεύματος» της Συρίας, που τους προστάτευαν.

Μετά από 12 μέρες οι 4 στρατιώτες απελευθερώθηκαν αλλά οι δημοσιογράφοι συνεχίζουν να κρατούνται αιχμάλωτοι μέχρι και σήμερα.

Ο Espinosa από την αρχή της σύρραξης στη Συρία, έχει επανειλημμένα επισκεφτεί τη χώρα και έχει καλύψει τον πόλεμο με τα ρεπορτάζ του.

Στις 22 Φεβρουαρίου το 2012 είχε επιζήσει σαν από θαύμα από τον βομβαρδισμό της Χομς, όπου είχαν βρει τραγικό θάνατο η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Marie Colvin και ο Γάλλος φωτογράφος Remi Ochlik, όταν και κατάφερε να φύγει από τη Συρία στις 29 Φεβρουαρίου και να επιστρέψει στον Λίβανο, κρυμμένος σε μια αυτοκινητοπομπή προσφύγων.

Ο Vilanova είναι φωτογράφος με μεγάλη εμπειρία σε εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν και η Λιβύη. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με πολλά διεθνή Μέσα μεταξύ των οποίων οι New York Times, η Washington Post , το Newsweek, η Le Monde,η  El Mundo και η France Presse.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ακόμα ένας Ισπανός δημοσιογράφος ο Marc Marginedas, πολεμικός ανταποκριτής της εφημερίδας «El Periodico» απήχθη στη Συρία.

NewsBeast.gr