Συνομιλία Ομπάμα-Αβραμόπουλου στη Ν. Αφρική

Το «παρών» στη χθεσινή τελετή στη Νότια Αφρική, για τον αποχαιρετισμό του ιστορικού ηγέτη Νέλσον Μαντέλα, έδωσε, εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. O…
ΥΕΘΑ είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στους ξένους ηγέτες και αξιωματούχους, με τους οποίους συνομίλησε, για την Ελλάδα που αγωνίζεται και πλέον έχει σαφείς ενδείξεις πλέον ότι υπερβαίνει την κρίση.
Στο περιθώριο της τελετής μνήμης για τον «Μαντίμπα», ο Δ. Αβραμόπουλος είχε σύντομη συνομιλία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Το… περιστατικό, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο Τύπου, έγινε λίγο μετά την ιστορικής σημασίας και συμβολισμού χειραψία που είχε ο Αμερικανός πρόεδρος με τον Κουβανό ομόλογό του, κ. Ραούλ Κάστρο.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε να κάθεται δίπλα στον Νικολά Σαρκοζύ και στον Φρανσουά Ολάντ και δεν έχασε την ευκαιρία να ανταλλάξει μερικά λόγια.
Το ίδιο έκανε λίγο αργότερα και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς καθώς και με την Πρόεδρο του ιταλικού κοινοβουλίου Λάουρα Μπολντρίνι.