Βουλευτής περπάτησε 6000 χιλιόμετρα για να ακούσει τα προβλήματα του κόσμου

O Γάλλος βουλευτής Jean Lassalle πέρασε 8 μήνες στους δρόμους

Ο Jean Lassalle είναι ένας από τους 577 βουλευτές του Γαλλικού Κοινοβουλίου ωστόσο σπάνια θα τον δει κανείς στο Παρίσι και και στην Αίθουσα του κοινοβουλίου.

Ο εκλεγμένος με το κόμμα Modem βουλευτής εδώ και οκτώ μήνες γυρνά με τα πόδια όλη τη Γαλλία για να επικοινωνήσει με τους πολίτες και να μάθει χωρίς την παρουσία καμερών τα προβλήματά τους.

View image on TwitPic website

Ο 58χρονος πολιτικός που  εκλέγεται στην περιοχή των Pyrenees- Atlantiques συχνά χάνεται από το δρόμο του καθώς δεν έχει μαζί του χάρτη.

Την περασμένη εβδομάδα περιφερόταν άσκοπα σε δάσος κοντά στη Χάβρη με αποτέλεσμα να κρυώσει βαριά.  Συνήθως φορά τον μαύρο μπερέ του και έχει στην πλάτη ένα σακίδιο. Επικοινωνώντας με τους πολίτες κάνει τη δική του σφυγμομέτρηση. Πιστεύει ότι υπάρχει κρίση στις σχέσεις πολιτικής τάξης και πολιτών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στον Lassalle. Έγινε γνωστός πριν δέκα χρόνια όταν τραγούδησε μέσα στο κοινοβούλιο τον Ύμνο occitan- Οξιτανική-  κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Το 2006 έμεινε 39 ημέρες νηστικός προκειμένου να εμποδίσει την μεταφορά ενός εργοστασίου.

View image on Twitter

Μετά από 6000 χιλιόμετρα περπάτημα ο Lassalle έφτασε στο Παρίσι και το Γαλλικό κοινοβούλιο.

Parapolitika.gr